Loodzware start DFS Arnhem

8 augustus 2023 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem staan in de eredivisie voor een loodzware start van het seizoen 2023 – 2024. De ploeg van coach Pascal Lucassen, afgelopen seizoen met 32 punten uit 30 duels als zevende geëindigd, begint op zaterdag 2 september met een uitwedstrijd bij het Emmense E&O/Hurry Up. Een week later ontvangt DFS in sporthal Rijkerswoerd het Limburgse Beekse Fusie club. Op de derde speeldag, zaterdag 16 september, gaat de Arnhemse formatie op bezoek bij het uit de BENE League gedegradeerde Tachos.

Op zaterdag 23 september staat een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer 2 op het programma. De Arnhemse ploeg sluit de maand op zaterdag 30 september af met een uitwedstrijd tegen Dynamico. Op zaterdag 7 oktober is DFS gastheer van Quintus.

DFS Arnhem eindigde afgelopen seizoen op de zevende plaats. Handbal Houten pakte met 53 punten uit 30 duels de titel en promoveerde naar de BENE League. Hellas en Quintus (beide 49 uit 30) werden gedeeld tweede. Beekse Fusie Club (45 uit 30), Aalsmeer 2 (40 uit 30) en E&O/Hurry Up (37 uit 30) completeerden de top zes.

DFS Arnhem treft in de eerste zes duels dus de degradant uit de BENE League en vier ploegen die afgelopen seizoen in de eredivisie hoger in de eindrangschikking stonden. “Je kunt dus zeker spreken van een zware competitiestart, maar dan weten we ook meteen waar we staan”, zei Pascal Lucassen, de coach van DFS Arnhem.
R+D Handball Team is nieuw in de eredivisie en pakte vorig seizoen onder de naam V&L de titel in eerste divisie.

Afgelopen zaterdag speelde DFS de eerste oefenwedstrijd. Het thuisduel in sporthal Rijkerswoerd met met Quintus leverde na drie periodes (tweemaal 25 minuten en nog een keer 15 minuten, een 40-31 zege op. Lucassen: “In zo ’n eerste wedstrijd gaat het om een stukje conditie en je hoopt wat automatismen terug te zien, maar de nadruk lag vooral op de dekking. Daarin wil je snel stappen maken en ik heb ook goede dingen gezien.”

Oefenduel met WHC/Hercules gaat dinsdag niet door

Het oefenduel in sporthal Rijkerswoerd met WHC/Hercules, dat voor dinsdagavond (8 augustus) op het programma stond, gaat niet door. Lucassen: “WHC/Hercules kon niet een representatief team op de been brengen en de wedstrijd wordt nu op maandag 14 of dinsdag 15 augustus gespeeld.”

* Kik Ratelband van DFS Arnhem op jacht naar een treffer tegen Hellas. Rechts ploeggenoot Peter Schoenaker. (Archieffoto: John Voermans)


HANDBAL MANNEN
EREDIVISIE

EERSTE SPEELRONDE
Zaterdag 2 september

E&O/Hurry Up – DFS Arnhem (19.00 uur)
Beekse Fusie Club – R+D Handball Team
Tachos – Vrone
Dynamico – Feyenoord Handbal
WHC/Hercules – Bevo HC 2
Quintus – PSV handbal
Zondag 3 september
Volendam 2 – Hellas
Aalsmeer 2 – EHC

TWEEDE SPEELRONDE
Zaterdag 9 september

DFS Arnhem – Beekse Fusie Club (19.00 uur, sporthal Rijkerswoerd)
PSV Handbal – Volendam 2
Hellas – WHC/Hercules
Vrone – Aalsmeer 2
EHC – Dynamico
Feyenoord Handbal – Quintus
R+D Handball Team – Tachos
Zondag 10 september
Bevo HC 2 – E&O/Hurry Up

DERDE SPEELRONDE
Zaterdag 16 september

Beekse Fusie Club – Bevo HC 2
Tachos – DFS Arnhem (19.00 uur, sporthal De Slagen, Waalwijk)
Dynamico – Vrone
Quintus – EHC
E&O/Hurry Up – WHC/Hercules
Aalsmeer 2 – R+D Handball Team
PSV Handbal – Hellas
Zondag 17 september
Volendam 2 – Feyenoord Handbal

VIERDE SPEELRONDE
Zaterdag 23 september

DFS Arnhem – Aalsmeer 2 (19.00 uur, sporthal Rijkerwoerd)
Hellas – E&O/Hurry Up
Vrone – Quintus
EHC – Volendam 2
Feyenoord Handbal – PSV Handbal
R+D Handball Team – Dynamico
WHC/Hercules – Beekse Fusie Club
Zondag 24 september
Bevo HC 2 – Tachos