Lewis Baker laatste aanwinst Vitesse

26 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Lewis Baker verdedigt ook komend seizoen de kleuren van Vitesse. De 21-jarige middenvelder wordt voor het tweede opeenvolgende jaar gehuurd van Chelsea. Trainer Henk Fräser heeft daarmee zijn selectie compleet.

“Er wordt hooguit nog geanticipeerd op de transfermarkt bij eventuele uitgaande transfers of buitenkansjes”, zegt Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, op de clubwebsite.
Baker kwam afgelopen seizoen 31 wedstrijden in actie voor Vitesse. Daarin scoorde de tweebenige middenvelder vijf keer. Na de competitie maakte Baker nog furore op het Toulon Tournament. Jong Engeland won dat toernooi door in de finale Jong Frankrijk te verslaan. Baker kroonde zich in Toulon tot topscorer van het toernooi met vier treffers.
Met de huur van slechts twee spelers van Chelsea lijkt Vitesse een nieuwe weg in te slaan. Afgelopen seizoen huurde Vitesse nog vijf spelers van Chelsea en een jaar eerder waren dat er zeven. De beleidsbepalers bij de Arnhemse club lijken in te zien dat ‘korte termijn denken’ geen zoden aan de dijk zet. Bij al die huurlingen zijn alleen de Russische bazen bij Chelsea gebaat. Immers, wie super presteert in Arnhem wordt teruggeroepen naar Londen of met winst verkocht. Vitesse is op die manier niet meer dan een filiaal van de club van eigenaar Roman Abramovich.vitesse
Met slechts twee huurlingen en de doorstroom van zes jeugdspelers krijgt Vitesse weer iets van herkenbaarheid. Met Edward Sturing als assistent-trainer naast Henk Fräser heeft Vitesse ook weer een cultuurbewaker in de technische staf.
Zondag 26 juni start Vitesse met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Papendal begint de training om 12.00 uur. Kort daarvoor wordt het nieuwe thuistenue gepresenteerd.

Foto boven: Lewis Baker wordt gestuit door Robin Pröpper tijdens het duel De Graarschap – Vitesse (2-2) op 9 april van dit jaar. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)

Selectie en rugnummers seizoen 2016 – 2017
1 Eloy Room
3 Maikel van der Werff
5 Kelvin Leerdam
6 Arnold Kruiswijk
7 Milot Rashica
8 Kosuke Ota
9 Yuning Zhang
10 Vako
11 Nathan
14 Abiola Dauda
16 Mitchell van Bergen
17 Kevin Diks
18 Marvelous Nakamba
20 Mo Osman
21 Sheran Yeini
22 Thomas Oude Kotte
24 Jeroen Houwen
25 Navarone Foor
29 Julian Lelieveld
30 Arshak Koryan
34 Lewis Baker
37 Guram Kashia