Leones A1 wint toernooi bij VVO

15 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redatie

Leones A1 heeft zaterdag het Silver Ball-toernooi van VVO gewonnen. De ploeg uit Beneden-Leeuwen won in de finale na een 0-0 eindstand na strafschoppen van VDZ A1. VVO A1 eindigde als derde.

Het Silver Ball-toernooi werd dit jaar voor het eerst gehouden. Behalve het organiserende VVO A1, Leones A1 en VDZ A1 nam ook het Didamse DVC’26 A1 deel aan het eendaagse toernooi op sportpark De Pinkenberg.
Voorzitter Daan Appels van VVO verrichtte zaterdagochtend de loting en koppelde VDZ A1 aan DVC’26 A1 en VVO A1 aan Leones A1.
Hoofdklasser DVC’26 A1, het hoogst spelende team op dit toernooi, verslikte zich in de eerste wedstrijd in tweedeklasser VDZ A1. De Arnhemse ploeg won in een duel van tweemaal 30 minuten met 3-2 en plaatste zich zo voor de finale.
De wedstrijd tussen de 2 eersteklassers, Leones A1 en VVO A1, eindigde in een 6-1 zege voor Leones A1. VVO A1 herstelde zich van die forse nederlaag door later in de troostfinale DVC’26 met 3-0 te verslaan.
In de finale was er van krachtsverschil tussen Leones A1 en VDZ A1 nauwelijks sprake. Beide ploegen kregen kansen, maar de beste was voor Leones A1. Die bleef echter onbenut, omdat na een razendsnelle tegenaanval een overtalsituatie slecht werd uitgespeeld. Strafschoppen moesten na een 0-0 eindstand de beslissing brengen. VDZ A1 benutte er 4 van de 5. Sjors Dreuning miste de beslissende penalty. Leones A1 schoot 5 keer raak en pakte de eerste plaats.
De sportiviteitsprijs werd door de 2 scheidsrechters, die tijdens het toernooi uitstekend floten, toegekend aan VVO A1, dat daarmee winnaar werd de prachtige ‘Silver Ball’.