Lekke band breekt ritme Van Leeuwen

19 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Het begin van de koers was veelbelovend, maar uiteindelijk eindigde wielrenner Wouter van Leeuwen zondag in de ronde van Elden in het peloton, als 23ste. Een lekke band in de 8e ronde brak het ritme van de Arnhemmer.

 Wouter van Leeuwen zat goed in de wedstrijd. De renner van het Arnhemse RETO kwam zelfs een keer als eerste door. Kort daarop reed hij echter lek.
Van Leeuwen wisselde zijn achterwiel en dacht na 1 ronde weer te kunnen aansluiten. “Je krijgt die ronde terug, maar net toen ik weer mocht starten, werd er gedemarreerd”, vertelde Van Leeuwen na de koers. “Die kopgroep bleef daarna weg en later kon niemand er meer naar toe rijden. Ik had zelf eerlijk gezegd ook niet zulke goede benen.”
Van Leeuwen was de afgelopen dagen ziek geweest. “Ik heb daarom 2 dagen niets gedaan en dat merk je dan toch. En door de omstandigheden was het heel pittig. In het begin was het parcours nat en op de dijk kregen we de harde wind telkens vol tegen. Het was een zware wedstrijd.”
In het begin leek Van Leeuwen toch met de besten mee te kunnen. “Ik heb me ook even kunnen mengen in de strijd, maar na die lekke band werd het minder. Met een ander wiel schakelt het ook weer anders. Het zat er vandaag niet in.”