Late gelijkmaker domper Ostrabeke

21 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

“Zuur en stom”, zei trainer Marcel Tombokan van Ostrabeke zaterdag na het gelijkspel (2-2) van zijn ploeg bij Redichem. Bij 1-2 lieten de gasten prachtige kansen liggen. Kort voor tijd kreeg Ostrabeke daarvoor de rekening gepresenteerd.

De late gelijkmaker van spits Nick van Huenen van Redichem deed veel stof opwaaien in de derby in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. “De bal draaide in na een corner en onze keeper, Robin van Schieveen, had de bal klemvast, toe die uit zijn handen werd gekopt. Zo leek het tenminste vanaf de bank”, zei Tombokan, die later in zijn mening werd gesterkt door de verklaring zijn doelman. “Robin vertelde me dat hij de bal vast had. De bal ging ook met een boogje in het doel, anders zou die wel strak tegen het net zijn gegaan.”
Tombokan vond dat zijn ploeg de hand toch vooral in eigen boezem moest steken. ”De eerste helft ging gelijk op, maar na de rust hebben we dotten van kansen laten liggen. En de voetbalwet gaat nog steeds op: maak je zelf de kansen niet af, dan valt het doelpunt aan de andere kant.
Ostrabeke kwam in de slotfase van de eerste helft op 0-1 door Ralf de Haan, nadat de doelman van Redichem een schot van Arlo Hemkes uit de hoek had gehaald. In de rebound reageerde De Haan als eerste.
Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Na een overtreding van Joost de Graas, viel de gelijkmaker uit een spelhervatting. Nick van Huenen gaf het laatste zetje: 1-1. “Redichem heeft voorin heel veel lengte. In de bespreking heb ik ook aangegeven geen onnodige overtredingen te maken rond het strafschopgebied en geen corners weg te geven”, zei Tombokan, die zijn ploeg toch nog met een voorsprong de rust in zag gaan. Vanaf de aftrap was het opnieuw Ralf de Haan die na een fraaie aanval scoorde: 1-2.
Een kwartier na rust moest Redichem na een rode kaart met tien man verder. “Het werd toen een spel van kat en muis, maar we hebben grote kansen laten liggen”, treurde Tombokan.
Bovendien werd ook nog een treffer van Ralf de Haan afgekeurd. “Volkomen ten onrechte”, meende Tombokan. “De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar dat was het niet. De scheidsrechter had dit ook zelf kunnen beoordelen.”
Lienden gaat in 3A met 18 punten uit 7 duels aan kop. Elsweide, dat met 5-1 won van Wageningen, staat tweede met 15 punten, Redichem en Ostrabeke volgen met 14 punten.
“We blijven voor promotie gaan”, zei Tombokan. “We hebben de boel nu ook op de rit en wij hebben alle ploegen in het linker rijtje gehad. De topploegen moeten nu in de komende reeks tegen elkaar. Voor ons is het nu zaak zelf te blijven winnen.”
Tombokan kan Kay van Harskamp weer toevoegen aan zijn selectie. De spits is terug uit Zuid-Afrika. “Hij is binnen drie weken inzetbaar. Dan hebben we er een targetman bij”, aldus Tombokan.

 
Bart Bovendeur (9) van Redichem ontfermt zich over zijn op de grond liggende ploeggenoot Nick van Huenen, nadat de laatste voor 1-1 had gezorgd. Aanvoerder Mick Steenvoorden (rechts) van Ostrabeke in conclaaf met een teamgenoot over wat er misging bij de treffer. (Foto: Nico Kooij)