Lat ligt hoog bij DFS Arnhem

8 september 2017 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem beginnen zaterdagavond aan een nieuw eredivisieseizoen. Het Amsterdamse Aristos is in sporthal Elderveld (aanvang 20.40 uur) de eerste tegenstander van de ploeg van trainer Osvaldo Gomes, de opvolger van Arthur Langedijk. Bij DFS ontbreekt Stanley Santos. Hij zit een schorsing uit.

 

De selectie van DFS Arnhem, voor de fusie met AAC 1899 spelend onder de naam Swift Arnhem, is vrijwel intact gebleven. Quentin Bouffard (terug naar Frankrijk) en Mark Portengen (naar Havas) vertrokken, maar daar stond de komst van doelman en jeugdinternational Peter Kwant en Toine Bartholomeus (beiden Sittardia) tegenover. Het belangrijkste spelersnieuws was echter de mededeling van Peter (foto) en Robin Schoenaker, dat zij ondanks belangstelling van clubs uit de BENE-League ook komend seizoen in Arnhem te bewonderen zijn.
De broers Schoenaker eindigden vorig seizoen met hun ploeg op de tweede plaats in de eredivisie. Die positie gaf recht op deelname aan de strijd om de Nederlandse titel met de zes nationale ploegen uit de BENE-League. In die kampioensstrijd speelde  de Arnhemse ploeg geen rol, maar een plek in de BENE-League voor het komende seizoen werd op een haar na gemist. Quintus bleef de Arnhemse ploeg op doelsaldo voor.

Komend seizoen wil DFS Arnhem opnieuw meedoen om de bovenste plaatsen, waarbij trainer Osvaldo Gomes ook meer variatie in het spel wil aanbrengen. “Hier is de laatste jaren geweldig werk geleverd door Arthur Langedijk, maar we moeten nu de volgende stap maken. De focus lag vooral op veel scoren en de snelle tegenaanval was daarbij een wapen. Maar als dat niet niet lukt, moet je ook een plan B hebben. Want anders word je voorspelbaar en loop je tegen betere tegenstanders vast.”
In de openingswedstrijd tegen Aristos ontbreekt Stanley Santos (foto links) wegens een schorsing. Sofiane Rhouma kampte met een schouderblessure. “Maar ik verwacht op hem wel een beroep te kunnen doen”, aldus Gomes. Ook Thijs Geurds, die vorige week zaterdag in Zwartemeer op het toernooi van Hurry Up afwezig was wegens ziekte, is weer inzetbaar. 

* De foto ’s van Peter Schoenaker en Stanley Santos zijn gemaakt door John Voermans.
 
Programma
Eredivisie
Zaterdag 8 september
Handbal Houten – Hellas
Rotterdam Handbal – E&O
DFS Arnhem – Aristos (20.40 uur)
Zondag 9 september
Tachos – Bevo 2
Aalsmeer 2 – Lions 2
BFC – Handbal Venlo