Lastige duels voor Jonge Kracht en sc Rheden in tweede ronde nacompetitie

9 juni 2024 | Van onze AS-redactie

De spoeling met regionale clubs uit het zondagvoetbal is na de eerste ronde in de nacompetitie uiterst dun. Alleen Jonge Kracht, sc Rheden en Eldenia zijn nog in de race. Jonge Kracht gaat zondagmiddag in de tweede ronde in de strijd om promotie naar de tweede klasse op bezoek bij Schalkhaar. Eldenia en sc Rheden hopen op handhaving in de derde klasse en krijgen in de tweede ronde te maken met respectievelijk het Oosterhoutse OSC en het Boekelose BSC Unisson.

Met Schalkhaar treft Jonge Kracht een sterke tegenstander. Vraag dat maar aan Westervoort, dat op de laatste wedstrijddag de titel in de tweede klasse G verspeelde door thuis met 4-1 te verliezen van de ploeg uit Overijssel. Schalkhaar is al langere tijd in goede vorm, want in de laatste zes competitieduels bleef de ploeg ongeslagen. In de eerste ronde van de nacompetitie was Schalkhaar vrij.

Jonge Kracht eindigde in de derde klasse C als derde achter kampioen VIOD en SDOUC. De ploeg van coach Gert-Jan Barten was in de eerste ronde van de nacompetitie met 3-0 te sterk voor Witkampers. In de competitie won de Huissense ploeg de laatste drie wedstrijden en verloor het in de maanden maart, april en mei slechts eenmaal.

Onbeschreven tegenstander

Ook sc Rheden stuit op een ploeg die gewend is aan winnen. BS C Unisson won in de vierde klasse B 20 van de 26 wedstrijden en eindigde achter kampioen Vogido als tweede. De formatie uit Boekelo is vooral thuis erg sterk en versloeg vorige week zondag in de eerste ronde SDOl met 4-2 na verlenging. “Ik heb wat rondgebeld, maar het is een onbeschreven tegenstander. Ik weet iets, maar het blijft een momentopname. Het is moeilijk in te schatten”, zegt trainer John Farkas (foto) van sc Rheden.

sc Rheden won in de eerste ronde van Reutum met 3-1 met drie treffers van Patrick d’Hulst. Farkas: “Patrick is afgelopen donderdag getrouwd. Met een aantal spelers zijn we op zijn bruiloft geweest en daarvoor hebben we goed getraind. We zijn er klaar voor.”

Zijn ploeg strijdt tegen degradatie, maar volgens Farkas is niemand in Rheden in rouwstemming. “Met een dubbeldekker, met daarin spelers en supporters, reizen we af naar Boekelo. Het leeft in Rheden enorm.”

Eldenia treft na de 3-0 zege op Angeren in de tweede ronde OSC. De ploeg van trainer Jan Oosterhuis was mede dankzij drie treffers van Wesley Martens in de eerste ronde veel te sterk voor Sallandia: 0-6. In de competitie eindigde de Oosterhoutse formatie in de vierde klasse D als vierde achter Angeren.

* Klik hier voor een voorbeschouwing met Falko Wouters, speler van Eldenia.
* Foto ’s rechtsboven en midden: Jonge Kracht in actie tegen Witkampers (3-0). (Foto ‘s: Nico Kooij)
* Klik hier voor het voetbalprogramma