Lankwarden woedend op selectie

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESCA heeft zondag de stadsderby in de vijfde klasse F tegen De Paasberg verloren. De bezoekers beslisten het duel in de tweede helft. Na een 0-0 ruststand stond na 90 minuten een voor ESCA pijnlijke 0-3 op het scorebord.

Trainer Chris Lankwarden, hoewel teleurgesteld, legde zich aanvankelijk neer bij de nederlaag. Ver na afloop kreeg Lankwarden via zijn ‘informanten’ echter te horen dat een groot deel van zijn selectie zaterdag aan een zaalvoetbaltoernooi had deelgenomen. Daarover was de trainer van ESCA woedend. ” Want ik had me namelijk al afgevraagd hoe het toch kon, dat wij in de tweede helft zo ontzettend terugvielen. Ik neem dit de selectie zeer kwalijk.”
ESCA kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar die bleven onbenut. Na de pauze viel ESCA terug en Erdal Senyer strafte 2 fouten in de defensie van ESCA af: 0-2. Murat Senyer, vorig seizoen nog actief voor ESCA, bepaalde de eindstand op 0-3.
Ondanks de nederlaag gaat ESCA in 5F nog steeds aan kop met 10 punten uit 5 duels. Ewijk, CHRC en FC Jeugd volgen met 9 punten, maar hadden die 3 ploegen kwamen pas 4 keer in actie. De Paasberg staat met 7 uit 4 op de vijfde plaats.

Uitslagen Vijfde klasse F
ESCA – De Paasberg           0-3
FC jeugd – AZ 2000           2-1
Uchta – SC Oranje              2-5
Barneveld – Roda’28          2-2