Lankwarden gaat voorop in polonaise

24 januari 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft de competitie in de vijfde klasse F nog spannender gemaakt. Op sportpark Valkenhuizen won de ploeg van trainer Chris Lankwarden de topper tegen FC Jeugd met 5-2. ESCA kwam daardoor op 2 punten van koploper Dierense Boys.

Dierense Boys gaat met 24 punten uit 10 duels aan de leiding, FC Jeugd volgt met 23 uit 10. OVC’85 en ESCA delen met 22 punten uit 10 wedstrijden de derde plaats. Kortom, deze 4 ploegen lijken onderling uit te gaan maken wie de kampioen wordt in 5F.
“Ik hoop het”, zei een blije Lankwarden (foto) na afloop van het duel met FC Jeugd. “Maar ik ben ook niet vergeten dat we tegen Edesche Boys 1-1 speelden en die ploeg heeft pas 5 punten. Dit is een mooi resultaat, maar het gaat nu om het vervolg. Er heerst een enorme hoerastemming en dinsdag ga ik aan het begin van de training zelf nog even voorop in de polonaise, maar daarna gaan we aan de bak.”
Lankwarden had niet op zo’n grote overwinning op FC Jeugd gerekend. Zeker niet, omdat de Edese ploeg in de voorgaande 9 duels pas 4 treffers incasseerde. “Ik heb in de afgelopen tweeënhalve maand ook maar eenmaal een week volledig kunnen trainen. Dat was de afgelopen week. Ik vroeg me dus af we het wel vol zouden houden. Dat heb ik de spelers afgelopen week ook steeds mee geconfronteerd. Ik heb ze dus een beetje uitgedaagd.”
In de eerste helft zag het er ook niet naar uit dat ESCA het duel naar zich toe zou trekken. “Voor rust had FC Jeugd het betere positiespel”, zei Lankwarden. “In de counter waren we wel gevaarlijk, maar we kwamen niet tot grote kansen.”
Toch bracht Levent Yazilitas ESCA na 20 minuten op voorsprong. Vlak voor rust scoorden de bezoekers de verdiende gelijkmaker: 1-1.
Lankwarden wist ook waar het in de eerste helft bij zijn ploeg aan schortte. “Na een aanval die vastloopt gaan die Turkse jongens met elkaar een discussie aan en elkaar op de fouten wijzen. Ik heb ze in de rust dus verteld dat ze na balverlies meteen moeten omschakelen”, aldus Lankwarden, die na de pauze op zijn wenken werd bediend.
Murat Senyer zorgde voor 2-1, maar na een fout in de defensie konden de Edese gasten de stand in de 60ste minuut voor de tweede keer gelijk trekken.
De Edese vreugde was van korte duur, want Umit Senyer schoot even later van 25 meter raak. “De keeper heeft die bal niet gezien, zo hard was dat schot”, zei Lankwarden, die zijn ogen niet geloofde toen Hountou Kane en Murat Seyer de eindstand in het laatste kwartier op 5-2 bepaalden. “We moeten deze trend doorzetten, dan zijn we vierde klasse waardig.”

Uitslagen vijfde klasse F
SVHA – Elsweide                   2-0
ESCA – FC Jeugd                   5-2
Uchta – Edesche Boys         4-0