Landstitel lonkt voor Vitesse

17 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Vitesse stelt steeds nadrukkelijker zijn kandidatuur voor de landstitel. Zaterdagavond overleefde de ploeg van trainer Fred Rutten een bezoek aan ADO Den Haag. Vitesse won met 4-0. Wilfried Bony scoorde tweemaal.

Wilfried Bony hielp Vitesse in de achtste minuuut weer eens op weg. Hij scoorde op aangeven van Marco van Ginkel. ADO Den Haag deed Via Danny Holla wat terug, maar doelman Piet Velthuizen redde bekwaam. Velthuizen moest zich daarna met een blessure laten vervangen, waarna Eloy Room de positie onder de lat innam. Op slag van rust verdubbelde Bony de Arnhemse voorsprong: 0-2.
ADO Den Haag joeg na rust verbeten op een tegentreffer. Het ontbrak de thuisploeg echter aan raffinement. Bovendien waren de Hagenaars achterin kwetsbaar door het ontbreken van de geschorste Tom Beugelsdijk. Het was daarom niet verrassend dat Vitesse opnieuw scoorde. Marco van Ginkel joeg de bal op aangeven van Bony in het net: 0-3.
Daarmee was het duel beslist, ook al schoot Chery buiten bereik van Room nog op de paal. Mike Havenaar bepaalde in de slotfase de stand op 0-4.
Zonder heel groots te spelen, bleek Vitesse opnieuw dodelijk efficiënt. De landstitel lijkt ineens geen utopie meer. Trainer Fred Rutten deed er luchtig over. “Europees voetbal blijft onze doelstelling. We willen de komende zeven wedstrijden winnen en dan zien we wel waar we staan.”
PSV, dat met 2-0 won van RKC Waalwijk, is na zaterdag de nieuwe koploper. Vitesse heeft drie punten minder. Zondag staan nog AZ – Ajax en Feyenoord – Vitesse op het programma.