Laatste thuiswedstrijd DFS Arnhem in teken van afscheid staf en enkele spelers

4 mei 2024 | Van onze AS-redactie

De handballers van eredivisionist DFS Arnhem spelen zaterdagavond (4 mei) de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg van coach Pascal Lucassen is in sporthal Rijkerswoerd gastheer van het Panningse Bevo HC 2. De aanvang is 20.10 uur. Op 11 mei gaat DFS nog op bezoek bij het Haagse WHC/Hercules.

De wedstrijd tegen Bevo HC 2 staat vooral in het teken van het afscheid van de technische staf en enkele spelers. Coach Pascal Lucassen stopt na drie seizoenen en ook zijn assistent Willem-Jan Ruder vertrekt. Topschutter Thijs Geurds is één van de spelers die in eigen hal voor de laatste keer te zien is in de hoofdmacht van DFS Arnhem.

DFS Arnhem heeft dit seizoen uitstekend gepresteerd. De tweede plaats in de eindrangschikking kan de Arnhemse ploeg achter kampioen Beekse Fusie Club al niet meer ontgaan. “Helaas zijn wij net iets minder constant geweest dan Beekse Fusie Club”, zegt Lucassen. “Wij hebben één slechte maand gehad en Beekse Fusie Club niet en daarom zijn zij de terechte kampioen.”

In januari verloor DFS drie duels op een rij. Na de onverwachte thuisnederlaag tegen E&O/Hurry Up (30-31) was ook Beekse Fusie Club te sterk (33-30). DFS sloot de maand januari in stijl af door ook nog thuis van Tachos te verliezen (27-29). Het herstel leek begin februari te zijn ingezet met een uitzege bij Handbal Aalsmeer 2 (31-32), maar in de tweede en laatste wedstrijd in die maand ging DFS thuis weer onderuit tegen het laaggeklasseerde Dynamico (27-32). De titelstrijd was daarmee in het voordeel van Beekse Fusie Club beslist.

DFS begon in maart aan een geweldige reeks met acht overwinningen op rij. De spanning in de eredivisie keerde echter niet terug, want Beekse Fusie Club maakte in die periode slechts één misstap (28-22 verlies bij handbal Aalsmeer 2), waardoor DFS met nog twee speelrondes te gaan op een achterstand van 5 punten staat.

EREDIVISIE
STAND AAN KOP

1. Beekse Fusie Club 28-51
2. DFS Arnhem 28-46
3. WHC/Hercules 28-40
4. Handbal Aalsmeer 2 28-39
5. E&O/Hurry Up 28-39
6. Tachos 28-39