Laamers assistent-trainer bij RKHVV

27 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Martin Laamers (43, foto) wordt met ingang van het seizoen 2012-2013 assistent-trainer bij RKHVV. Ruud Knipping, de huidige assistent van hoofdtrainer Frans Koenen, stopt an het einde van dit seizoen. Knipping is bezig aan zijn tweede jaar onder Koenen.

Frans Koenen is blij met de komst van Laamers naar de Huissense hoofdklasser. “We hebben met meerdere kandidaten gesproken, maar we kwamen steeds weer bij Martin uit”, zegt Koenen. “We zochten iemand die bij de club past, geen meeprater is en een achtergrond heeft waar je iets mee kunt.”
Martin Laamers  speelde betaald voetbal bij FC Wageningen (2 jaar), Vitesse (10 jaar), RC Harelbeke (4 jaar) een AA Gent (2 jaar). De geboren Arnhemmer kwam 2 keer uit voor het Nederlands elftal. Zijn eerste interland speelde hij op 20 december 1989 tegen Brazilië. Laamers kwam toen in de 46e minuut in het veld voor Ronald Koeman.
Na zijn actieve loopbaan was Laamers speler-trainer van het Velpse DVOV (2 seizoenen) en van 2008 tot 2011 hoofdtrainer van Blauw Geel’55 in Ede. Laamers houdt dit seizoen een ‘sabbatical’.