Kwieksport geen partij voor UDI

28 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 hebben zich in de tweede divisie B gerevancheerd voor het verlies in de eerste wedstrijd tegen SOS uit Den Haag. De ploeg van trainer Fred Wieland won zondag thuis met 32-16 van Kwieksport.

UDI 1896 trad in sporthal Kermisland aan zonder Bart Daaleman, die vrijdag op de training een gebroken neus en een hersenschudding had opgelopen.
Ook zonder Daalemen was UDI veel te sterk voor de bezoekers. De thuisploeg leidde bij rust al met 14-9. “Het verschil had toen al tien moeten zijn”, sprak Wieland na afloop. “Na rust hebben we het tempo opgeschroefd en Kwieksport volledig overlopen. De uitslag had, gezien de vele kansen, nog veel ruimer uit kunnen vallen. Maar we hebben een prima wedstrijd gespeeld, waarin alle spelers tot scoren kwamen.”
Jeugdspeler Daan Brakenhoff maakte in de laatste 10 minuten zijn opwachting en sierde zijn optreden op met 2 doelpunten. “Randy van den Donk, Darwin Mus en Joris Grob waren de topschutters, maar de zege was vooral het gevolg van een goede teamprestatie”, aldus Wieland.

In de hoofdklasse B verloor ESCA onnodig met 32-33 van Baarn, dat na twee duels nog zonder verliespunten is. De thuisclub leidde in een pittige partij bij rust nog met 16-14, maar moest in de slotfase toch de zege aan Baarn laten.
BDC, Baarn De Gazellen en Achilles 2 hebben na twee duels nog de maximale score van 4 punten. ESCA is met 2-2 vijfde.

Bij de vrouwen won AAC 1899 in de tweede divisie B ook het tweede competitieduel. Bij Leudal won de ploeg van trainer Rob van Bokhoven met 26-15.
AAC 1899, Verburch en VELO gaan met 4 punten uit 2 wedstrijden aan kop. Zaterdag speelt de Arnhemse ploeg thuis tegen MHV ’81, dat de eerste twee competitiewedstrijden gelijkspeelde.

De vrouwen van ESCA doen het uitstekend in de eerste klasse F. De ploeg van trainer Jos van den Brink verspeelde nog geen enkel punt en gaat na 3 duels met 6 punten aan de leiding.
Zondag won ESCA in Zevenaar de lastige uitwedstrijd bij OBW met het kleinst mogelijke verschil: 16-15. Bij rust keek ESCA nog tegen een 8-6 achterstand aan, maar na de hervatting stelde de Arnhemse ploeg orde op zaken. In een bloedstollende slotfase zorgde Anneke van Oel (foto rechts) bij 15-15 voor de winnende treffer.
Zaterdag speelt ESCA in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen tegen het nog puntloze Groesbeeks Glorie.