Kwartfinales zonder Nederlanders

19 juli 2013 | Van onze AS-redactie

Ronetto van Tilburg is uitgeschakeld op het tennistoernooi om de Windmill Cup in Velp. Het 12 –jarige Zeeuwse talent verloor donderdag in de derde ronde in drie sets van de als vijfde geplaatste Zwitser Gabriël Currlin: 2-6, 6-2, 6-1.

Het tennistoernooi op de banen van TV Beekhuizen moet het in de kwartfinales nu verder doen zonder Nederlanders in zowel het enkelspel bij de jongens als de meisjes. Van Tilburg won nog wel de eerste set van Currlin, maar was in de tweede en derde set kansloos.
Kansloos was ook de Thai Vorachon Rakpuangchon tegen de als dertiende geplaatste Nitin Kumar Sinha uit India. Als ongeplaatste speler had Rakpuangchon woensdag nog de als tweede geplaatste Rus Alen Avidzba met twee keer 6-0 naar huis geslagen. Ditmaal moest de Thai zelf diep buigen, Sinha was in twee sets met hem klaar: 6-6, 6-2.
Gabriëlle Mujan en Perla Nieuwboer plaatsten zich donderdag voor de halve finale in het meisjes dubbeltoernooi van de Windmill Cup. In een Nederlands onderonsje versloegen zij in de kwartfinale Jiva de Veer en Noa Liauw A Fong: 7-5, 6-4. Mujan en Nieuwboer zijn daarmee nog de enig overgebleven Nederlanders in het hoofdtoernooi.

Een groep ouderen van Zorgcentrum de Biesdel (Velp) maakte donderdag een uitstapje naar de Windmill Cup, met dank aan de SportPlusBus. Deze stichting heeft als doel senioren bij sportevenementen te betrekken. De Velpse senioren genoten van een verkoelend drankje op het terras en genoten onder de parasols van prachtig tennis op sportpark Beekhuizen. Aan het eind van de middag werden de enthousiaste bezoekers weer keurig met een bus terug naar de Biesdel gebracht.

Vrijdag (vandaag) staat de Windmill Cup in het teken van de kwartfinales in het enkelspel en de halve finales in het dubbel. Om 11.00 uur staat bovendien een demonstratie door rolstoeltennissers Robin Ammerlaan en Arnhemmer Carlos Anker op het programma. Aansluitend kan iedereen zelf ook met een tennisracket plaatsnemen in een rolstoel en meedoen.

Foto homepage: Een groep ouderen van Zorgcentrum De Biesdel volgen oeen partij in het dubbelspe tijdens het toernooi om de Windmill Cup.