Krijgt Rheden het lek boven?

4 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de vijfde speelronde op het programma. In het nog prille seizoen speelt Rheden nu al een cruciale wedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Luctor et Emergo. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zondagvoetbal
Eerste klasse E
Luctor et Emergo – Rheden

Rheden kent een belabberde start van het seizoen. De ploeg van trainer Bram van Aken leed vier nederlagen op rij en gaat zondag op bezoek bij het eveneens nog puntloze Luctor et Emergo.
Afgelopen zondag verloor Rheden op eigen veld van het bepaald niet imponerende TVC ’28, dat toen zijn eerste drie punten pakte. Rheden, toch al niet overlopend van zelfvertrouwen, kreeg daarmee opnieuw een mentale tik.
Bij Luctor et Emergo moeten de punten worden gepakt, want anders gaat Rheden een zwaar seizoen tegemoet. De tegenstander van zondag lijkt aanvallend onmachtig, want de Almelose ploeg scoorde in vier duels pas één keer. Luctor et Emergo speelde al we tegen de nummers één (Alverna) en twee (Silvolde).
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
Jonge Kracht – Eldenia

Voor trainer Barry Heijse van Jonge Kracht is het duel met Eldenia speciaal. Heijse was de afgelopen drie seizoenen succesvol trainer van Eldenia en onder zijn leiding promoveerde de ploeg in 2013 naar de derde klasse.
Heijse maakte afgelopen zomer de overstap naar Huissen, waar hij met het gedegradeerde Jonge Kracht in de derde klasse D nog geen potten kan breken. Jonge Kracht pakte 5 punten uit 4 duels, maar speelde al wel thuis tegen de zwakke ploegen Beuningese Boys (0-0) en Driel (3-1). Die twee eerdere opponenten pakten pas 1 punt.
Met ‘slechts’ vijf tegentreffers lijkt Jonge Kracht het in ieder geval defensief redelijk op de rails te hebben. Dat kan niet worden gezegd van Eldenia, de tegenstander van zondag. De ploeg van trainer Erwin Koen incasseerde al 17 treffers in vier duels. Wie zo veel goals tegen krijgt, kan bijna geen wedstrijden winnen. Toch lukte het Eldenia dit seizoen al een keer. Thuis tegen Millingen, dat ook pas 1 punt vergaarde, won Eldenia met 4-2. De laatste twee duels boden echter weinig perspectief. Bij Hatert verloor Eldenia met 6-1, afgelopen zondag ging het thuis helemaal mis tegen BVC ’12: 0-5. Maar misschien kan Eldenia zondag in Huissen voor een stunt zorgen.
Prognose: 3-1.

BVC ’12 – VDZ
VDZ, dat zich afgelopen seizoen met hangen en wurgen handhaafde in de derde klasse D, mag zich tot nu toe de verrassing van het seizoen noemen. De nieuwe trainer Stefan Hoogsteder heeft de ploeg al aardig naar zijn hand gezet en ook in een mindere fase in de wedstrijd blijft de defensie gesloten. Met 9 punten uit 4 duels staat VDZ een punt achter koploper BVC ’12.
De wedstrijd in Beek kan dus een kraker worden genoemd. BVC ’12, afgelopen seizoen kampioen in de vierde klasse E, geldt ook een klasse hoger als de titelfavoriet. VDZ verloor alleen bij Spero (2-1) en heeft al laten zien over een stabiele ploeg te beschikken. Misschien is een stuntje in Beek zondag wel mogelijk.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
DVOL – Arnhemse Boys

In 4F hebben de eerste vijf ploegen (voorlopig0 afstand genomen van de rest. Het gat tussen nummer vijf (Arnhemse Boys) en nummer zes (SML) bedraagt na 4 wedstrijden al 4 punten.
HAVO en DVOL gaan met 10 punten aan kop, Arnhemse Boys behoort met De Paasberg en ONA ’53 met 9 punten tot de achtervolgers. DVOL – Arnhemse Boys is dus een topper.
De Arnhemse ploeg herstelde zich na de thuisnederlaag tegen De Paasberg (0-3) met drie zeges op rij, maar trainer Patrick Baltus zit nog niet rustig achterover op zijn stoel. Ook afgelopen zondag gaf Arnhemse Boys, ondanks de 2-0 winst, bij het laaggeklasseerde Veluwezoom de nodige kansen weg. Tegen DVOL, dat leunt op een sterke defensie, kan de ploeg van trainer Patrick Baltus zich dat niet permitteren. Baltus heeft nog het nodige werk te verrichten. Of Arnhemse Boys nu al goed genoeg is om DVOL te verslaan, valt te betwijfelen.
Prognose: 2-1.

Vijfdeklasse F
Eendracht – Elistha

Eendracht lijkt in 5F, na jaren van kommer en kwel, eindelijk weer eens mee te gaan doen om de hoofdprijs. De ploeg van trainer Marlon Keizer pakte in 3 duels 7 punten en verslikte zich alleen in Valburg (1-1).
Afgelopen zondag draaide de machine weer op volle toeren. Bij WVW won de Arnhemse ploeg door doelpunten van Sander Kok, Sander Beek (2) en Kevin Bastiaanse met 4-0.
Trainer Marlon Keizer telt veel nieuwe gezichten in zijn selectie, maar hij lijkt er al snel een eenheid van te hebben gemaakt. Zondag krijgt Eendracht bezoek van Elistha, dat met 3 punten uit 3 duels in de onderste regionen bivakkeert. Voor een Eendracht in goede doen mag Elistha geen probleem zijn.
Prognose: 3-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma