Kraker Arnhem Cup: Presikhaaf – DVV

27 mei 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf en DVV staan vrijdag (vanavond) tegenover elkaar in de kwartfinale van de strijd om de Arnhem Cup. Het duel op sportpark Elsweide begint om 19.30 uur.

De twee ploegen kwamen elkaar dit seizoen al tweemaal tegen in de competitie van de tweede klasse I. In Duiven eindigde het onderlinge duel in 1-1, in Arnhem was DVV de sterkste: 0-1.
FC Presikhaaf, houder van de Arnhem Cup, eindigde als vierde in 2I en miste maar net een plek in de nacompetitie. DVV had een zwakke start, maar kende een formidabele eindspurt. De ploeg van trainer Wil Beijer won de derde periodetitel door 8 van de laatste 9 wedstrijden te winnen. In de nacompetitie sneuvelde de Duivense ploeg afgelopen dinsdag. Na een 2-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Epe, kwam DVV thuis niet verder dan een gelijkspel (2-2), waardoor het net als Presikhaaf volgend seizoen weer in de tweede klasse uitkomt.
Presikhaaf en DVV kunnen zich dus volledig richten op de Arnhem Cup. De winnaar van het duel komt op donderdag 9 juni in de halve finale uit tegen RKHVV. De eerste halve finale tussen Arnhemia en De Bataven staat op dinsdag 7 juni op het programma. De finale is op maandag 13 juni, tweede pinksterdag.