Koude douche Arnhemse Boys

9 oktober 2020 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys staat na drie wedstrijd in de derde klasse C nog op nul punten. Donderdagavond ging de inhaalwedstrijd tegen het sterke HAVO op het eigen sportcomplex de Schuytgraaf met 6-1 verloren. Bij rust keek de ploeg van trainer Pim Scholten al tegen een 5-1 achterstand aan.

“Het was een dramatische eerste helft”, sprak Scholten na afloop. “We deden heel veel verkeerd en maakten ook veel persoonlijke fouten.”
Na de snelle 0-1 van HAVO in de vijfde minuut zorgde Nourdin Bergwerff op aangeven van Zekhi Alagoz voor een snelle gelijkmaker, maar de vreugde was van korte duur. Nog geen 120 tellen na de 1-1 kon de jonge doelman Liam Bruin, vervanger van de afwezige Barry Lama, voor de tweede keer de gang naar het net maken: 1-2. Daar bleef het niet bij, want nog voor de pauze beslisten de bezoekers uit Haalderen de wedstrijd in hun voordeel: 1-5.

“Ik heb in de rust wat omgezet en na de pauze hebben we redelijk gespeeld”, zei Scholten. “Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat HAVO de teugels ook wat liet vieren en een aantal andere spelers inbracht.”

Na drie nederlagen op rij wanhoopt Scholten geenszins. “Zondag krijgen we met Brakkenstein weer een goede tegenstander en dan hebben we in de eerste vier wedstrijden ook vier ploegen uit de top gehad. Met een vrijwel nieuwe ploeg hebben we ook wat tijd nodig.”

Klik hier voor het voetbalprogramma van komend weekeinde bij de amateurs.