Koppositie en periodetitel voor VDZ

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Bij VDZ ging zondagmiddag de vlag uit. De ploeg van trainer Willy Melchers won door een 12-0 zege op SC Oranje de tweede periodetitel en pakte ook de koppositie in de vierde klasse F. Tim Awater scoorde 6 keer.

VDZ beleefde een topdag, want in de strijd om de titel zag de Arnhemse ploeg de naaste concurrenten Eldenia en VVO ook nog eens verliezen. Eldenia ging thuis onderuit tegen Arnhemia (1-3), VVO kon het in de Lentse klei bij DVOL niet bolwerken (2-0). De derde concurrent, ONA ’53, kwam niet in actie. Het duel met SDOO werd afgelast. ONA ’53 heeft een achterstand van 2 punten op VDZ, maar speelde ook 2 wedstrijden minder.
Trainer Willy Melchers was zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. “Je weet vooraf al een beetje hoe het afloopt, maar je moet het nog wel doen. Wij zijn heel gedisciplineerd blijven spelen en hebben elkaar de kansen gegund. We denken en we spelen als een team en daar ben ik heel blij mee.”
Melchers noemde de periodetitel een ‘bijkomstigheid’. “Maar die pakken ze ons al niet meer af. De titel is het doel, maar dat geldt ook nog voor ONA ’53, Eldenia en VVO. En ook een ploeg als Driel kan er nog bij komen.”
Van SC Oranje had VDZ zondagmiddag niets te duchten. Bij rust leidde de Arnhemse formatie al met 4-0. Na de hervatting ging het rap. De teller stokte uiteindelijk bij 12 treffers. Tim Awater was bij VDZ de grote man. Hij scoorde 6 keer. De overige doelpunten kwamen op naam van Martijn van Gessel (3) en Frank Westen, Tom Rudolphie en Niels Emeis.

Uitslagen 4F
Eldenia – Arnhemia         1-3
DVOL – VVO                      2-0
VDZ – SC Oranje            12-0
AZ 2000 – Elistha            nnb
ONA ’53 – SDOO              afg
HAVO – Driel                     afg