Koploper OVC ’85 maakt zeldzame misstap op weg naar titel in vierde klasse B

25 april 2018 | Van onze AS-redactie

OVC ’85 kende dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Fortissimo een wervelende start. Op sportpark de Bilderberg stond de Oosterbeekse ploeg na twintig minuten op een 2-0 voorsprong, maar na negentig minuten waren de rollen omgedraaid: 3-4. “Een hele goede leerschool voor de eindfase van de competitie”, sprak trainer Wim Kamphuis van OVC ’85. Zijn ploeg gaat ook na het verlies nog riant aan kop in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal.

Het was voor OVC ’85 pas de tweede nederlaag van het seizoen. Zestien van de achttien duels leverden een overwinning op en met 48 punten heeft de ploeg van trainer Wim Kamphuis nog altijd een voorsprong van zes punten op achtervolger Zeewolde. Met nog vier speelrondes voor de boeg is de titel voor OVC ’85 ook niet in gevaar.
Dat Fortissimo, de nummer drie op de ranglijst met 40 uit 19, met de winst zou gaan strijken, had niemand verwacht. Kamphuis: “Fortissisimo werd in het eerste half uur helemaal weggespeeld en van ons werd ook nog een derde goal afgekeurd. Het eerste schot op doel van Fortissimo, zeven minuten voor rust, ging er meteen in.”

Thijs van Gestel (13′) en Ampa van der Drift (20′) hadden OVC ’85 in de sterke openingsfase op 2-0 gezet. De 2-1 gaf Fortissimo moed en zeven minuten na de pauze viel de gelijkmaker uit een strafschop (2-2). Die stond echter niet lang op het bord, want topscorer Vincent van Weelden zette de thuisploeg een minuut later, ook vanaf de penaltystip, weer op voorsprong: 3-2.
OVC ’85 miste in de tweede helft nog een paar grote kansen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. In de 64e minuut kwam Fortissimo wederom uit een strafschop op 3-3. Twee minuten voor tijd maakten de Edenaren van afstand de winnende treffer: 3-4.

“Fortissimo speelde op het randje, was fel en agressief en schakelde snel om van verdediging naar aanval”, zei Kamphuis (foto). “Daarvoor de complimenten aan Fortissimo. Kortom, het was een echte wedstrijd, die op en neer ging. Veel spektakel ook en helaas gingen we daarin mee. We vergaten afstand  te nemen en rustig te blijven. Alle spelers hebben met passie en grote inzet gespeeld.”
Met een voorsprong van zes punten op Zeewolde maakte Kamphuis zich geen zorgen. “We hebben alles in eigen hand en iedere speler is zich daar terdege van bewust.”

ZATERDAGVOETBAL
VIERDE KLASSE B
Stand aan kop:
1. OVC ’85          18-48
2. Zeewolde       18-42
3. Fortissimo     19-40
4. DVV                18-34
5. EFC ’58          18-32
6. DVOV             18-31

Programma OVC ’85 en Zeewolde
28 april: DVOV – Zeewolde
5 mei: Wodanseck – OVC ’85
12 mei: De Paasberg – OVC ’85, Fortissimo – Zeewolde
19 mei: OVC ’85 – EFC ’58, Zeewolde – Veluwse Boys
26 mei: Veluwse Boys – OVC ’85, DVV – Zeewolde