Komt plek in nacompetitie voor Arnhemia dichterbij?

15 april 2017 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde voor de meeste clubs een inhaalprogramma op de rol. Arnhemia kan in de vijfde klasse F een grote stap zetten richting derde periodetitel. Een zege bij Loo brengt succes voor de ploeg van trainer Marco Bosch heel dicht bij. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
AVW ’66 – SDS ’55 (za. 15 april, 15.00 uur)
Koploper AVW ’66 (48 punten uit 18 duels) en ESA (46 uit 18) strijden met ieder nog vier duels voor de boeg om de titel. SDS ’55 is zaterdag voor de Westervoortse ploeg de eerste hindernis die nog moet worden genomen. Daarna krijgt AVW ’66 nog te maken met SC Oranje (22 april, uit), Advendo ’57 (6 mei, uit) en Uni VV (14 mei, thuis).
De thuisduels lijken op voorhand niet al te moeilijk voor de formatie van trainer Wouter van der Ent (foto). De bezoekjes aan SC Oranje, dat alle zeilen moet bijzetten om de nacompetitie te ontlopen, en het onberekenbare Advendo ’57, zijn lastiger klusjes. AVW ’66 blijft echter de grote favoriet want het programma van ESA oogt nog moeilijker. Die ploeg speelt nog drie keer uit. Na de wedstrijd van zaterdag nog tegen Advendo ’57 en nog tegen SVP (29 april) en Redichem (14 mei) en gaat ontvangt nog Zelos (6 mei).
Prognose: 3-0.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
AZC – SC Rheden (ma. 17 april, 14.00 uur)
SC Rheden speelde afgelopen zondag tegen de aanstaande kampioen een prima wedstrijd, maar punten leverde dat niet op (0-2 verlies). De ploeg van trainer Peter Jansen putte wel moed uit dat duel. Als dertiende en laatste heeft SC Rheden ( 14 uit 19) nog vijf duels om minimaal één plaats te stijgen en daarmee directe degradatie te voorkomen. Rood Wit (15 uit 19) en OBW (16 uit 20) staan het dichtst in de buurt.
Maandag gaat SC Rheden op bezoek bij AZC, dat via een hoge eindklassering nog de nacompetitie om promotie kan halen. Met Concordia Wehl (23 april, thuis) en Winterwijk (7 mei, thuis) krijgt SC Rheden nog twee tegenstanders die daarvoor ook in de race zijn. Kortom, een zwaar programma, maar in 2I is veel mogelijk. Leones, winnaar van de eerste periode titel, staat in de tweede en laatste periode, die gaat over twaalf wedstrijden, onderaan.
Prognose: 1-1.

Derde klasse C
VVO – MvR (ma. 17 april, 14.00 uur)
VVO, achtste met 27 uit 20, speelt zaterdagmiddag (17.00 uur) eerst nog het restant van het eerder gestaakte duel bij Gendringen. Daarin moet de Velpse formatie een 1-0 achterstand goedmaken. Ongeacht die uitslag kan de ploeg van trainer Maik Angenent (foto) maandag bij winst op MvR een hele grote stap zetten op weg naar klassebehoud. Pax, dat met 24 uit 21 op een ‘veilige’ tiende plaats staat, speelt thuis tegen nummer elf DVV, dat 23 uit 21 heeft. Bij een zege op MVR vergroot VVO hoe dan ook de voorsprong op een van de concurrenten. MvR, voorlaatste met 18 uit 21, is een kat in het nauw die rare sprongen kan maken. De ploeg uit ‘s- Heerenberg won afgelopen zondag met 6-1 van Dinxperlo, dat met 20 uit 21 op een ‘nacompetitieplaats’ staat. VVO is gewaarschuwd.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse F
Arnhemse Boys – DVOL (ma. 17 april, 14.30 uur)
Een uitglijder van HAVO (21 uit 8, doelsaldo plus 14) tegen OVC ’85 en een misstap van Driel (18 uit 8, plus 21) in de uitwedstrijd bij MASV zou Arnhemse Boys (18 uit 8, plus 15) nog de tweede periodetitel op kunnen leveren. Zelf moeten de mannen van trainer Pierre van den Berg dan wel winnen van DVOL.
Thuisduels omzetten in een zege is echter een hele opgave voor Arnhemse Boys, dat op sportpark De Schuytgraaf dit seizoen alleen won van Eendracht (5-0) en OVC ’85 (7-3). Twee keer werd het gelijk en zes keer ging de winst naar de bezoekers.
Voor DVOL zijn de belangen groot de ploeg uit Lent moet winnen om via een hoge eindklassering de kans op de nacompetitie te behouden.
Prognose: 2-2. 

Vijfde klasse F
Loo – Arnhemia (ma. 17 april, 14.30 uur)
Arnhemia kan maandag aan een imponerende reeks een mooi vervolg geven Bij winst in de uitwedstrijd tegen Loo neemt de ploeg van Marco Bosch (foto) in de derde een laatste periode een voorsprong van drie punten op de grootste concurrent RVW. Arnhemia komt dan met 15 uit 5 naast koploper Veluwezoom, maar die ploeg heeft al een periodetitel. Arnhemia treft daarna nog Valburg (30 april, thuis) en SVO ’68 (7 mei, uit). In die resterende duels mag Arnhemia de kans op de nacompetitie niet meer uit handen geven.
Prognose: 1-3.

Klik hier voor het voetbalprogramma.