Komt het droomscenario uit voor Oost-Arnhem?

15 februari 2017 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem mogen in de overgangsklasse B van de zaalcompetitie nog steeds dromen van de titel. De ploeg van trainer Ron Steenbergen won zaterdag met 30-24 bij Heerenveen en heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg een achterstand van drie punten op koploper Tweemaal Zes.

Oost-Arnhem heeft de kampioenskansen dus niet meer in eigen hand, maar wie kijkt naar het programma ziet dat de strijd nog niet is gestreden. Zaterdag 18 februari is Oost-Arnhem gastheer van KCR en speelt Tweemaal Zes de lastige uitwedstrijd in Veenendaal tegen SKF. De competitie ligt dan even stil, waarna op zaterdag 11 maart, op de laatste speeldag, de topper Tweemaal Zes – Oost-Arnhem op het programma staat.
Een gelijkspel of een nederlaag van Tweemaal Zes in Veenenedaal biedt dus perspectief. Heeft Ron Steenbergen zelf al gedroomd van dat scenario? “Jazeker”, beaamt de coach van Oost-Arnhem. “Maar wij moeten natuurlijk eerst zelf winnen van KCR. Pas daarna is het van belang wat de concurrentie doet.”

SKF verpeelde zaterdag in Putten een 11-16 voorsprong en verloor uiteindelijk met 21 -19 bij De Meeuwen. De Veenendaalse ploeg kan nu alleen nog gelijk komen met Tweemaal Zes en moet dus zaterdag winnen om een theoretische kans op de titel te behouden. “SKF gaat zeker nog volle bak”, spreekt Steenbergen zijn verwachting uit. “In Veenendaal is het de ‘wedstrijd van de maand’ en dan wil je toch goed voor de dag komen.”

Bij winst in Veenendaal is Tweemaal Zes kampioen, bij verlies of een gelijkspel wordt de laatste wedstrijd op 11 maart tussen Tweemaal Zes en Oost-Arnhem, dat thuis dus nog wel moet winnen van KCR, een echte finale. “Dat hadden we na de nederlaag bij SKF niet meer verwacht, maar we zijn blijven gaan voor die kleine kans”, vertelt Steenbergen, die met zijn ploeg de laatste vier duels won. “In de tweede helft van het seizoen hebben we alleen van SKF verloren, de rest gewonnen. We zijn ook scherp aan de competitie begonnen en hebben even een dip gehad. Nu zitten we weer in een flow en halen we in de laatste twee wedstrijden de dertig goals.”

In de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Heerenveen had Oost-Arnhem het na de openingstreffer van Mathijs Baerends even lastig. Heerenveen, dat knok tegen degradatie, begon agressief en nam met 4-1 de leiding. on der aanvoering van Baerends, die vier van de eerste vijf Arnhemse treffers voor zijn rekening nam, kwam Oost-Arnhem terug tot 5-5. Vervolgens bogen de bezoekers een 6-5 achterstand om in een 6-8 voorsprong. Bij rust was die uitgebouwd naar 12-16.
Na de hervatting kwam Heerenveen nog eenmaal tot op twee doelpunten (16-18), maar toen bij 17-21 Thijs Broenink twee korte kansen benutte en Rick Verdouw met een doorloopbal 17-24 op het scorebord liet noteren, was de wedstrijd gespeeld. Anna van Mölken (foto links) maakte de dertig voor Oost-Arnhem vol (23-30), waarna Heerenveen de eindstand op 24-30 bepaalde.

Heerenveen – Oost-Arnhem 24-30 (12-16).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Rick Verdouw 7, Matthijs Baerends 7, Anna van Mölken 2, Nynke Lokhorst 1.
Eerste verdediging: Bas Broenink 9, Thijs Broenink 3, Manon Ossendrijver 1, Willemien Kragt.

* Foto rechts midden: Mathijs Baerends, hier juichend na een doelpunt tegen De Meeuwen, was in en tegen heerenveen weer prima op dreef met 7 goals. (Foto: Sharon Jansen)

 

Overgansklasse B
     
Zaterdag 11 februari
     
Heerenveen Oost-Arnhem 24 – 30
KCR Tweemaal Zes 23 – 29
De Meeuwen SKF 21 – 19
KVZ De Meervogels 24 – 31
   
Stand  
Tweemaal Zes 12 – 20
Oost-Arnhem 12 – 17
De Meeuwen 12 – 16
SKF 12 – 16
KCR 12 – 10
De Meervogels 12 –   8
KVZ 12 –   5
Heerenveen 12 –   4

     
Programma      
Zaterdag 18 februari
     
Oost-Arnhem KCR (15.35 uur, sporthal Valkenhuizen)  
KVZ Heerenveen  
De Meervogels De Meeuwen  
SKF Tweemaal Zes (20.20 uur)  
     
Zaterdag 11 maart
     
Tweemaal Zes Oost-Arnhem (20.30, sporthal De Vierstee, Maartensdijk)  
KCR SKF  
Heerenveen De Meervogels  
De Meeuwen KVZ