Komst Van den Brom erg onzeker

27 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Het is nog lang niet zeker dat John van den Brom (foto links) de nieuwe trainer wordt van Vitesse. De Amersfoorter tekende al een contract voor 2 seizoenen, maar Vitesse en ADO Den Haag zijn het nog lang niet eens over de hoogte van de afkoopsom.

Van den Brom had bij ADO Den Haag, dat maandag (vandaag) met de training begint, nog een contract voor 1 seizoen. De Haagse club eist van Vitesse daarom een flinke vergoeding.
Het steekt de leiding van ADO Den Haag ook nog eens, dat de club er via de media en een twitterbericht van Louis Laros, de zaakwaarnemer van Van den Brom, achter moest komen dat er overeenstemming was bereikt tussen Vitesse en Van den Brom. Pas daarna bracht Vitesse ADO Den Haag vrijdagmiddag officieel op de hoogte.
Volgens meerdere bronnen zou ADO Den Haag een eerste bod van 150.000 euro naast zich neer hebben gelegd. Ook een tweede bod zou nog heel ver af liggen van de 2 miljoen euro die ADO Den Haag eist van Merab Jordania (foto rechts), de eigenaar van Vitesse.
Volgens Voetbal International zou Jordania de onderhandelingen met ADO Den Haag al zo beu zijn, dat hij voor een andere persoon wil gaan om de ontstane vacature na het ontslag van Albert Ferrer in te vullen.
Grootaandeelhouder Mark van der Kallen van ADO Den Haag heeft aan Voetbal International laten weten, dat hij er van uit gaat dat Van den Brom maandag (vandaag) gewoon voor de groep staat als ADO Den Haag zijn eerste training afwerkt. Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk, want de eerder zo populaire Van den Brom heeft het bij de fanatieke aanhang van ADO Den Haag volledig verbruid.
Bij Van den Brom is de twijfel ook toegeslagen. ‘Het ziet er naar uit dat het niet doorgaat’, zo zegt de beoogde Vitessetrainer in het Algemeen Dagblad.

*Foto op homepage: John van den Brom geeft uitleg tijdens een demonstratietraining bij het Velpse VVO.