‘Koentje’ held van Oosterbeek

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

‘Dit is een absolute mijlpaal in de historie van Ostrabeke. De competitie beginnen met acht overwinningen, plus de eerste periodetitel. Dit is ongekend”. Trainer Marcel Tombokan klonk zaterdag euforisch.

En met hem iedereen die Ostrabeke een warm hart toedraagt. De uitbundige feestgeluiden waren zaterdag tot ver buiten sportpark De Bilderberg te horen. Terecht, want de prestatie van Ostrabeke in de vierde klasse B liegt er niet om.
En dat het zaterdag thuis tegen de nummer voorlaatst Rood Wit’38 uiterst moeizaam ging (1-0), och, daar maalde niemand om. En de net 16-jarige Koen Vermooten – ‘Koentje’ voor intimi – al helemaal niet. De B-junior (!) was er een kwartier voor tijd door Tombokan ingegooid op het middenveld, met als opdracht: duik als een duvel de gaten in en probeer te scoren. Dat lukte warempel in de 90e minuut. Toen dook Vermooten inderdaad als een duveltje uit een doosje in het strafschopgebied van EMM op om verwoestend uit te halen: 1-0. Het feest op De Bilderberg kon beginnen.

Ostrabeke haalde de eerste periode vroegtijdig – in 8 wedstrijden – binnen. De periode gaat over 10 wedstrijden. De nummer twee DUNO had tot zaterdag alleen theoretisch nog een kleine kans. Maar Ostrabeke maakte geen fout en DUNO kwam niet in actie.

Marcel Tombokan: “Het leeft in Oosterbeek enorm, Ostrabeke is altijd een ondergeschoven kindje geweest, maar nu niet meer! We krijgen waardering, kijk maar naar de toeschouwers: zo veel zijn er nog nooit geweest. En na afloop trokken ze allemaal de kantine in. Ik vind het geweldig. We zullen nog best eens een tik krijgen, want iedereen wil van ons winnen, alle ploegen passen zich aan ons aan. Logisch. Die eerste nederlaag komt best een keer, maar we willen hem zo lang mogelijk uitstellen.”

Andere uitslagen 4B:
Veluwse Boys – Wageningen   2-1
Wodanseck – De Glind             0-3