KNVB straft De Paasberg hard

30 november 2012 | Van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft De Paasberg (vijfde klasse F) bestraft met vier punten in mindering. De voetbalclub kreeg die straf naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens het gestaakte duel bij BVC’12, op 4 november.

Behalve de puntenstraf kreeg De Paasberg ook nog een boete van 200 euro en een voorwaardelijke straf: als de Arnhemse club zich binnen twee jaar opnieuw schuldig maakt aan collectief buitensporig wangedrag, dan wordt de ploeg uit de competitie genomen.
Arbiter Arnts uit Nijmegen staakte het duel BVC’12 – De Paasberg nadat hij al twee spelers van De Paasberg, Harun Koproglu (tweemaal geel) en Jimmy Pruis (direct rood) uit het veld had gestuurd. Pruis kreeg de rode kaart, nadat hij na een schop zwaar geblesseerd was geraakt en ‘kankerzooi’ zei. “Jimmy had dat natuurlijk niet mogen zeggen, maar het was niet op iemand persoonlijk gericht”, legt voorzitter Narin Moerlie uit.
Toen enkele spelers van De Paasberg verhaal kwamen halen, staakte Arnts de wedstrijd. In zijn rapport schreef de Nijmeegse arbiter echter dat hij duel staakte, omdat zes spelers van De Paasberg het veld verlieten. Moerlie: “Daarom waren op basis van dat rapport ook nog zes andere spelers in staat van beschuldiging gesteld. Maar op de zitting hebben bestuursleden en trainer van BVC’12 verklaard dat de scheidsrechter daarover heeft gelogen. Hij had het duel al eerder gestaakt, dus de zes spelers zijn niet bestraft.”
Speler Henk Gerrits is voor zijn aandeel in de ongeregeldheden voor acht wedstrijden geschorst. Hij werd uitgedaagd door het Beekse publiek en zocht op de tribune de confrontatie. Gerrits, die inmiddels voor de hoofdmacht van De Paasberg heeft bedankt, was door de club al voor zes duels geschorst. Pruis zit een schorsing van drie wedstrijden uit.
Moerlie spreekt van een ‘flinke straf’ voor zijn vereniging, maar weet nog niet of het bestuur van De Paasberg in beroep gaat. “We gaan dat rustig bekijken. Er moeten wel aanknopingspunten zijn om dat te doen. Zijn er punten die onterecht zijn, dan kun je beroep aantekenen. Anders heeft het geen zin.”
Door de aftrek van vier punten keldert De Paasberg met 13 punten uit 9 duels naar de middenmoot van de vijfde klasse F. De achterstand op koploper GVA bedraagt 5 punten. De Paasberg heeft nog wel het restant van een half uur bij BVC’12 te goed. De ploeg uit Beek leidt met 2-1.