KNVB schrapt duel Oranje – Advendo

31 januari 2014 | Van onze AS-redactie

SC Oranje komt zaterdag niet in actie. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de wedstrijd tegen Advendo ’57, in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal, uit het programma gehaald.

Aanleiding voor die maatregel zijn de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens het bij een 0-3 stand gestaakte duel SDS ’55 – SC Oranje, afgelopen zaterdag. Hangende het onderzoek mag zowel SC Oranje als SDS ’55 niet spelen. De ploeg uit Wekerom is zaterdag toevallig vrij.
Trainer Patrick Baltus baalt stevig van de gebeurtenissen in Wekerom. “We hebben het daar niet slim aangepakt, maar wij zijn niet begonnen”, zegt de Arnhemse trainer. “Een kwartier na de pauze maakte Wijnand Verweij een overtreding. Hij stond nog dicht bij de bal toen die nummer 7 (Evert Bouw, red.) met zijn ene hand naar de keel ging van Wijnand en met de andere uithaalde. Dan moet je gaan liggen en krijgt alleen de speler van SDS de rode kaart, want de scheidsrechter zag het allemaal gebeuren. Maar ja, de een doet dat, de ander reageert en dat laatste deed Wijnand.”
Een korte, maar hevige vechtpartij volgde, waarna de arbiter het duel staakte. “Het was een vervelende wedstrijd. SDS ’55 raakte gefrustreerd en miste op slag van rust ook nog een strafschop”, legt Baltus uit. “Maar wij moeten met dit soort situaties slimmer omgaan. We stonden met 3-0 voor. Nu moeten voor een half uur terug naar Wekerom en spelen we met negen tegen tien, want na afloop kreeg ook Richard Valkenier nog een rode kaart wegens schelden naar het publiek.”