KNVB schorst Uffing 10 duels

5 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft trainer Anthony Uffing van Arnhemia een schorsing van 10 duels opgelegd. Uffing, die op 2 oktober tijdens Angeren – Arnhemia (3-3) een rode kaart kreeg, ging eerder niet akkoord met het schikkingsvoorstel van 7 wedstrijden.

Uffing reageerde ontgoocheld op de onheilstijding van de KNVB. “Ongelooflijk. Maar ik zal doorvechten tot het recht heeft gezegevierd. Wat heb ik die scheidsrechter in hemelsnaam aangedaan dat ik deze straf krijg?”
Uffing ging begin oktober niet akkoord met het schikkingsvoorstel van 7 duels schorsing. “Omdat ik niets tegen de scheidsrechter heb gezegd. Er zijn 7 getuigenverklaringen opgestuurd, ook van Angeren. In alle verklaringen staat dat ik niets heb gezegd. Daar is blijkbaar niets mee gebeurd. Er is dus alleen naar de verklaring van de scheidsrechter gekeken.”
Uffing erkent dat hij na afloop wel iets gezegd heeft tegen arbiter Letschert uit Lelystad. “Dat is na afloop in mijn boosheid gebeurd, maar de straf heb ik gekregen naar aanleiding van mijn rode kaart tijdens de wedstrijd.”
“Ik ben het er mee eens dat een scheidsrechter beschermd moet worden. Maar ik heb nu het gevoel dat ik als voorbeeld dien. Als je echt iets gedaan hebt, moet je een kerel zijn en een straf accepteren. Maar hier is niets gebeurd”, aldus Uffing, die in beroep gaat tegen de straf.