KNVB schorst Tony Beyai vier duels

18 september 2013 | Van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft VDZ-speler Tony ‘Soli’ Beyai (foto) een schikkingsvoorstel gedaan van een schorsing voor vier wedstrijden. De aanvaller kreeg zondag in de stadsberby tegen SML (1-1) een rode kaart wegens het slaan van een tegenstander.

Die rode kaart, gegeven door arbiter Gert van Ginkel uit Ede, leidde tijdens en na het duel in de derde klasse D tot heftige discussies. Bij een individuele actie van Beyai raakte de speler van VDZ zijn tegenstander Stijn Wolsink in het gezicht.
“Maar ik heb niet eens gemerkt dat ik hem heb geraakt”, vertelt Beyai nog maar eens zijn verhaal. “Tijdens de passeeractie heb ik blijkbaar met mijn arm gezwaaid en heb Stijn Wolsink geraakt. Daar was dus geen enkele opzet bij. Ik dacht dat de scheidsrechter floot voor een overtreding op mij, want ik werd door een tweede tegenstander neergelegd.”
Stijn Wolsink heeft de situatie niet helemaal helder voor ogen. “Het ging allemaal heel snel. Hij kruiste voor mij langs en raakte me met zijn elleboog toen hij het duel met mijn ploeggenoot aanging. Of het opzettelijk was? Ik ga ervan uit dat hij het niet expres deed.”
Tony ‘Soli’ Beyai dient een verweerschrift in tegen het schikkingsvoorstel. Hij mist in ieder geval de wedstrijd van zondag, uit tegen Blauw Wit. Een speler die een rode kaart krijgt, is automatisch voor het eerstkomende duel geschorst.