KNVB onderzoekt overtreding Labyad

1 juni 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Zakaria Labyad moet vrezen voor een schorsing. De aanvaller maakte van Vitesse maakte zondag in het duel met Heerenveen een afschuwelijke overtreding op Mark Uth. De aanklager betaald voetbal start een vooronderzoek.

Labyad plantte in de 29e minuut van de wedstrijd tegen Heerenveen met een karatetrap opzichtig de noppen in het bovenbeen van Uth. Arbiter Bas Nijhuis zag het niet, of deed in ieder geval alsof hij het niet zag, en liet doorspelen. Na afloop gaf Labyad voor de camera van FOXSports aan dat hij ‘geen lieverdje was op het veld en dat ook niet wilde zijn’. Niettemin was er in deze situatie volgens Labyad geen opzet in het spel, maar de beelden spreken niet in zijn voordeel.
De aanvaller van Vitesse suggereerde dat Nijhuis de overtreding wel had gezien. “De scheidsrechter zei tegen mij: ‘Ik kan hem geven, maar ik kan hem ook niet geven’.”

De aanklager wil een verklaring van Labyad, de begeleiding en aanvoerder Guram Kashia van Vitesse, Mark Uth, Heerenveen en de arbitrage. Alle partijen hebben tot dinsdag 2 juni 11.00 uur de tjd om te reageren.
Overigens speelt Labyad volgend seizoen niet meer bij bij Vitesse. De aanvaller keert terug naar Sporting Lissabon, dat hem verhuurde aan Vitesse.


Zakaria Labyad viert zijn treffer in de uitwedstrijd tegen FC Twente op 22 februari van dit jaar. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)