KNVB legt competitie stil wegens voortdurende trammelant

10 maart 2017 | Van onze AS-redactie

De directie amateurvoetbal heeft de competitie in de reserve zesde klasse 06 van district oost per direct en tot nader order stopgezet. De ‘buitensporig vele tuchtmeldingen’ die in de eerste helft van de competitie bij de KNVB zijn binnengekomen, vormen de aanleiding voor dit besluit. De voetbalbond heeft alle betrokken clubs een uitnodiging gestuurd om op donderdag 16 maart tijdens een bijeenkomst de problematiek te bespreken en mogelijk tot een oplossing te komen.

Arnhemia 3, MASV 4, MASV 5, RKHVV 8, SML 4, Spero 6, Spero 8, SC Oranje 2, SC Oranje 3, SC Rheden 3 en VVO 4 zijn de ploegen die de reserve zesde klasse 06 vormen. Met maar liefst tien wedstrijden, voor zover officieel bekend, was er tot nu wat aan de hand. In een brief van de KNVB aan de betreffende clubs laat de voetbalbond weten, dat er bovendien ‘signalen zijn dat er meer wedstrijden niet tot een sportief einde zijn gebracht, maar dat deze ongeregeldheden niet zijn gemeld bij de KNVB’.
Met de kennis dat wedstrijden die niet sportief zijn verlopen, in de ’terugwedstrijden’ extra beladen kunnen zijn, heeft de bond dit besluit genomen. Nog meer tuchtzaken en onsportieve wedstrijden levert volgens de voetbalbond alleen maar verliezers op. De KNVB verwacht dat op donderdag 16 maart van elke vereniging een bestuurslid en een teamleider en/of aanvoerder aanwezig is. Waar de bijeenkomst wordt gehouden, is nog niet bekend.
Volgens Michel van Ginkel, verenigingsadviseur bij de KNVB,  is nog niet duidelijk of de competitie in deze klasse wordt hervat. “Er moet nog vooroverleg worden gevoerd en we zullen eerst luisteren naar wat de clubs te zeggen hebben. Pas daarna zal een beslissing over het uitspelen van de competitie worden genomen.”
Bij vijf van de tien op voetbal.nl gemelde wedstrijden kwam een ploeg niet opdagen. Drie keer werd een duel gestaakt wegens wanordelijkheden en eenmaal werd een duel ongeldig verklaard. ook werd een wedstrijd gestaakt omdat een uitspelend team het duel niet wilde hervatten.