KNVB handhaaft straf voor ESA

15 november 2012 | Van onze AS-redactie

Het beroep dat het bestuur van voetbalclub ESA had aangetekend tegen de straf van één punt in mindering is door de commissie van beroep van de KNVB afgewezen. ESA en ook Excelsior Zetten kregen die straf na een opstootje in hun onderlinge duel.

Tijdens het duel ESA -Excelsior Zetten, in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal, raakten de gemoederen op 15 september op sportcomplex Rijkerswoerd korte tijd verhit. Trainer Marcel Omvlee van ESA verklaarde al eerder dat het opstootje, dat nog geen vijftien seconden duurde, was ontstaan nadat een speler van Excelsior Zetten op Nabil Nasri van ESA was gaan staan. Andere spelers van ESA hadden Nasri toen ontzet en daarbij zou ESA-speler Ali Edan een speler van Excelsior Zetten een klap hebben gegeven.
De wedstrijd werd gewoon uitgespeeld en de zaak kwam pas aan het rollen, nadat de betreffende speler van Excelsior Zetten een klacht bij de KNVB had ingediend, omdat hij door Ali Edan zou zijn geslagen. Edan werd uiteindelijk vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, maar voor beide clubs had de ‘aangifte’ van de speler van Excelsior Zetten wel gevolgen. De straf van één punt in mindering bleef ook na beroep gehandhaafd.
In de tweede klasse G staat ESA met 14 punten uit 8 duels op een zesde plaats. De Arnhemse ploeg heeft echter nog twee inhaalduels op het programma staan. Excelsior Zetten staan nu op de dertiende en voorlaatste plaats met 7 punten uit 10 duels.