KNVB haalt MASV voorlopig uit competitie

21 september 2016 | Van onze AS-redactie

Het eerste elftal van MASV komt de komende twee weken niet in actie. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de duels met Angeren (25 september) en SDOO (2 oktober) hangende het onderzoek  naar aanleiding van de ongeregeldheden in de wedstrijd tegen Driel van afgelopen zondag uit het competitieprogramma geschrapt.

In de uitwedstrijd tegen Driel kregen drie spelers van MASV de rode kaart en werd in de eerste helft ook de Arnhemse grensrechter nog weggestuurd. Arbiter Eric Pilippo uit Deventer deelde ook nog zes gele kaarten uit, waarvan vijf aan MASV. De drie rode kaarten vielen vlak voor tijd toen Philippo Driel bij een 3-2 stand een vrije trap toekende na hands van MASV-doelman Raymond van Driel. Philippo beweerde na afloop dat hij een kopstoot had gekregen van Van Driel en van een supporter. Dat vermeldde de Deventer arbiter zondag ook op zijn Facebook-pagina. Bij MASV worden de beweringen van Philippo ten stelligste ontkend. Voor de tuchtcommissie van de KNVB district Oost was een en ander aanleiding MASV voorlopig uit de competitie te halen.
“Als er twee of meer spelers betrokken zijn bij een incident kan er sprake zijn van een collectief exces”, legt Geert van Gessel , voorzitter de tuchtcommissie van de KNVB in district oost, uit. “Dat is ook de reden waarom een team dan tijdelijk wordt ‘stilgelegd’. Er komt in ieder geval een mondeling onderzoek.”