KNVB haalt De Paasberg uit competitie

27 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De KNVB heeft het duel Angeren – De Paasberg (vierde klasse F) voor zondag uit het programma geschrapt. Hangende het onderzoek naar onregelmatigheden tijdens het duel De Paasberg – HAVO mag de hoofdmacht van de Arnhemse club niet in actie komen.

Afgelopen zondag ging het bij de wedstrijd De Paasberg – HAVO goed mis. Arbiter Veltmaat uit Apeldoorn deelde aan spelers en begeleiding van De Paasberg liefst zeven rode kaarten uit. “Op basis van een aantal rapporten heeft de tuchtcommissie besloten dat De Paasberg hangende het onderzoek niet mag spelen”, legt Geert van Gessel, voorzitter van de tuchtcommissie van de KNVB district oost, uit.
De Paasberg heeft nog een voorwaardelijke straf staan naar aanleiding van ongeregeldheden op 4 november 2012 in de uitwedstrijd bij BVC ’12 in Beek. Eind november 2012 oordeelde de tuchtcommissie van de KNVB toen dat De Paasberg uit de competitie zou worden genomen als de club zich binnen twee jaar na die uitspraak nogmaals schuldig zou maken aan collectief buitensporig wangedrag, in juridische termen een ‘collectief exces’ genoemd.
Als de tuchtcommissie naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen zondag tot dat oordeel komt, mag De Paasberg dit seizoen de competitie in de vierde klasse F niet afmaken en degradeert het automatisch naar de vijfde klasse.  

Zie ook: De Paasberg tussen hoop en vrees (klik hier)