KNVB: Elsweide 45+ uit competitie

14 september 2010 | Van onze AS-redactie

Voetbalvereniging Elsweide mag van de KNVB district Oost niet meedoen aan de 45+ competitie. De voetbalbond besloot tot deze maatregel omdat clubs uit Twente weigeren naar Arnhem af te reizen.

Voetbalvereniging Elsweide is de enige Arnhemse club die zich voor deze speciale veteranencompetitie (zeven tegen zeven, half veld) had ingeschreven. Aanvankelijk was Elsweide ingedeeld in een poule met vier andere teams: Warnsveldse Boys, Ruurlo, TVO en WVV’34.Gerrit Dassen
“Naar aanleiding van die indeling hebben enkele clubs de KNVB verzocht om te kijken naar een volwaardige competitie met meer verenigingen”, legt Gerrit Dassen, voorzitter van Elsweide, uit. “Midden augustus kwam er een nieuwe indeling met elf clubs, waaronder Elsweide. De KNVB zette toen al grote vraagtekens bij de bespeelbaarheid van de competitie, omdat op Elsweide na bijna alle ploegen uit Twente kwamen. Ook liet de voetbalbond per brief weten dat de kans bestond dat zij de inschrijving van ons team ongedaan zou maken.”
De spelers van het 45+ team van Elsweide hadden het bestuur van hun club al eerder kenbaar gemaakt de afstanden geen bezwaar te vinden. “Ze vonden het wel leuk en hadden ook al sponsors en wedstrijdtenues geregeld”, aldus Dassen.
De tien clubs uit de regio Twente zagen hun eenmalige reis naar Arnhem echter niet zitten en tekenden bij de KNVB bezwaar aan. Dassen: “Die verenigingen hebben de KNVB laten weten dat zij niet afreizen naar Arnhem voor een wedstrijd van twee keer 30 minuten. En, zo stond in die brief van de KNVB: ‘aan het voornemen dat uw team die reis omgekeerd wel wenst te ondernemen, hechten de besturen van uw tegenstanders geen toegevoegde waarde om dan alsnog die ene keer hun uitwedstrijd bij Elsweide te spelen’.”
Het bestuur van de KNVB heeft dus zijn oren laten hangen naar de clubs uit Twente. Dassen is daarover woedend. “Het bestuur van Elsweide overweegt daarom zelf een competitie in de regio Arnhem op te zetten.”