Knappe zege voor Arnhem Eagles

16 maart 2014 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben in de eerste divisie (noord) uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Arnhemse ploeg won zaterdag thuis met minimaal verschil van New Stars: 77-76.

De vreugde in het Arnhemse kamp was na afloop groot. De zege kwam namelijk pas in de laatste seconde tot stand. Bij een 76-76 stand werd Miguel Brache fout afgestopt en dat leverde de thuisclub twee vrije worpen op. Brache miste de eerste, maar scoorde bij zijn tweede poging. Met minder dan een seconde op de klok kon New Stars niet meer scoren. Eindstand: 77-76.
“In eerste helft was ons spel niet geweldig”, vertelde speler Guido Groenendijk na afloop. “Maar de schade was bij rust beperkt gebleven tot een achterstand van 1 punt. Door een zoneverdediging haalden we de angel uit het aanvalsspel van New Stars.”
Na een 38-39 ruststand startte Arnhem Eagles, door de afwezigheid van trainer Sven Voogt gecoacht door assistent Kees Naarden, uitstekend aan de tweede helft. De thuisploeg nam een voorsprong van 8 punten. De bezoekers uit Nieuwegein vochten zich door een aantal driepunters echter knap terug in de wedstrijd. Met nog drie minuten te spelen waren de rollen met een voorsprong van 5 punten voor de gasten weer omgedraaid.
Arnhem Eagles speelde in de slotfase met drie lange spelers en dat betaalde zich uit. Uit twee rebounds kwam de thuisploeg tot scoren. Vlak voor tijd zette Kasper Rijkers Arnhem Eagles met een driepunter op een 76-74 voorsprong, maar New stars trok de stand opnieuw gelijk: 76-76. De fout op Miguel Brache was uiteindelijk beslissend. Guido Groenendijk was met 18 punten de beste Arnhemse schutter.
Door de 77-76 zege staat Arnhem Eagles met 14 punten uit 19 duels op een gedeelde negende plaats. Ook Hoofddorp heeft 14 uit 19. UBALL bezet met 12 uit 19 de elfde plaats. GS Stars is met 6 uit 19 laatste. New Stars staat met 16 uit 19 een plaats boven Arnhem Eagles.