Knappe zege SML A1, VVO A1 lijdt verlies

12 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

SML A1 is door de een 4-0 zege bij Spero A1 de Elster ploeg op de ranglijst gepasseerd. De Arnhemse voetballers staat nu tweede in de hoofdklasse M op 2 punten van koploper DVV A1. VVO A1 verloor thuis van Eldenia A1: 1-2.

HOOFDKLASSE M
Spero A1 – SML A1 0-4 (0-1).
SML behaalde in Elst een knappe 4-0 zege op Spero A1, tot zaterdag de nummer twee op de ranglijst. In de eerste helft was het duel in evenwicht. Toch kwam SML na een kwartier op voorsprong door een treffer van Nick Bijlsma: 0-1.
“We combineerden te weinig en hanteerden veel te snel de lange bal”, zei SML-trainer John Raayman. Na rust hebben we veel beter gevoetbald.”
Het betere spel kwam in de tweede helft ook tot uitdrukking in de score. Achmed Lak (55e en 68e minuut) en Nehkomi Veldt (82e minuut) tilden de stand naar 0-4. De score had nog hoger uit kunnen vallen als SML wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen.
Raayman roemde het collectief, maar had lovende woorden voor zijn voorstopper Bob Hakman, die de gevaarlijke spits van Spero aan banden legde. Op het middenveld speelden Rafik El Malki en Romen Korn weer een belangrijke rol.

VVO A1 – Eldenia A1 1-2 (0-1).
VVO A1 liet een uitgelezen kans liggen om weg te komen bij de onderste twee plaatsen. Na de nederlaag tegen Eldenia A1 staat de Velpse ploeg met 4 punten uit 6 duels op de voorlaatste plek. Eldenia passeerde VVO en heeft nu 6 punten uit evenveel wedstrijden.
Nadat doelman Niels Wiersma van VVO nog een keer uitstekend had gered toen een aanvaller van Eldenia alleen voor hem opdook, kwamen de gasten toch op een 1-0 voorsprong. Na de hervatting leek VVO alsnog minimaal een punt aan de wedstrijd over te houden. Floor Schoonebeek sneed vanaf links naar binnen en schoot de bal in de verre hoek in de kruising: 1-1.
Eldenia kwam via een fraaie volley toch weer op voorsprong (1-2), maar de thuisclub kreeg daarna nog twee goede kansen. Een opgelegde kans was er voor Tunacan Kaya, maar hij miste. Floor Schoonebeek kopte nog naast, waardoor VVO met lege handen achterbleef.

Uitslagen hoofdklasse M
Beuningse Boys A1 – DVC’26 A1                  1-0
Blauw Geel’55 A1 – AZSV A1                         0-2
DVV A1 – Longa’30 A1                                   4-1
Spero A1 – SML A1                                          0-4
Orion A1 – RKHVV A1                                     2-1
VVO A1 – Eldenia A1                                       1-2