Knappe zege DVOV bij Ostrabeke

27 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

DVOV is op weg naar directe handhaving in 3A van het zaterdagvoetbal. Na de 3-0 winst bij Ostrabeke, de nummer drie op de ranglijst, ontloopt de ploeg van trainer Eric Arentsen zaterdag bij een zege op Uni VV de nacompetitie.

“Ostrabeke had een paar spelers rust gegeven”, vertelde Remy Verberkt, speler van DVOV. Verberkt bleef zelf ook met een blessure aan de kant, maar zag tot zijn genogen Geert-Jan Ritsema halverwege de eerste helft de score openen.
Na de hervatting zorgde Sjoerd Tjoonk (foto) in de 70e minuut voor 0-2, waarna Ritsema 10 minuten voor tijd de wedstrijd besliste: 0-3.
DVOV en Wageningen, dat met 2-1 won van plaatsgenoot SKV, zijn in een felle strijd verwikkeld om de nacompetitie te ontlopen. Beide ploegen hebben met nog 1 duel te spelen 12 punten. Het doelsaldo is echter zwaar in het voordeel van DVOV (min 39 tegen min 52). Verberkt: “Het is jammer dat Wageningen ook gewonnen heeft, maar we hebben toch goede zaken gedaan. Bij winst op uni VV kan Wageningen ons niet meer inhalen. Bovendien speelt Wageningen uit tegen Redichem en die ploeg kan nog de nacompetitie om promotie halen.”
DVOV is bij een zege op Uni VV zeker van directe handhaving, maar dat geldt ook als de Velpse ploeg eenzelfde resultaat (gelijk of verlies) boekt als Wageningen.

Lienden pakte zaterdag door een 5-2 overwinning op Elsweide het kampioenschap in de derde klasse A.

Uitslagen Derde klasse A
Ostrabeke – DVOV                0-3
Lienden – Elsweide               5-2
Wageningen – SKV               2-1
Uni VV – De Treffers            1-1
DVE Trajanus – Redichem    2-2
Lunteren – Kesteren            3-0

Stand onderin
8. DVE Trajanus      21-25
9. Uni VV                21-25
10. DVOV               21-12  (-39)
11. Wageningen     21-12  (-52)
12. Kesteren          21-5