Klop einde seizoen weg bij VDZ

5 februari 2024 | Van onze AS-redactie

Voetbalclub VDZ staat in vuur en vlam. Tegen de wens van de spelersgroep van de Arnhemse derdeklasser in wordt het contract met trainer Wilco Klop, bezig aan zijn tweede seizoen, niet verlengd. Dat betekent dat de Rhedenaar aan het einde van het seizoen VDZ moet verlaten. Voor assistent-trainer en oud-speler Stijn van Gent, die wel mocht blijven, reden het bijltje er na dit seizoen ook bij neer te gooien. Verantwoordelijk voor de ontstane situatie is een pas aangestelde nieuwe technische commissie.

Klop heeft bij VDZ nog een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. Vorige week woensdag kreeg de Rhedenaar echter te horen dat die optie niet wordt gelicht.
Een dag later was Stijn van Gent, kind van de club, door de technische commissie, bestaande uit Armand Rood en Ben Hartgers, uitgenodigd voor een gesprek. De huidige assistent-trainer, die door een blessure zijn actieve carrière na meer dan tien jaar in de hoofdmacht van VDZ noodgedwongen moest beëindigen, kreeg wel een positieve mededeling. De technische commissie wilde Van Gent onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer graag behouden voor de club.

De technische commissie kreeg echter nul op het rekest van Van Gent. In plaats van een toezegging deelde Van Gent de TC mee solidair te zijn met zijn hoofdtrainer. De assistent-trainer kon zich niet vinden in de manier waarop de zaken zijn gegaan.

Op het driedaagse trainingskamp in het Noord-Hollandse Bergen bleek namelijk dat de selectie van VDZ graag verder wilde met het trainersduo. De mededeling dat Klop en Van Gent aan het einde van het seizoen zouden vertrekken, viel de spelers van VDZ zaterdagavond tijdens de bespreking voorafgaand aan het duel met SML, dan ook koud op het dak. De spelersraad van VDZ heeft daarom dinsdagavond een gesprek met het bestuur.

Trainer Wilco Klop en zijn rechterhand Stijn van Gent wilden op de ontstane situatie geen commentaar geven.
TC-lid Ben Hartgers wenste inhoudelijk niet in te gaan op de vraag waarom het contract met Klop niet wordt verlengd. “Intern hebben wij eerst nog overleg met alle betrokkenen. Pas dan komen wij met een persbericht naar buiten. Het ligt al op straat? Ik weet niet of het al op straat ligt”, zei Hartgers, die voorzitter Bart Drewes aanwees als woordvoerder.
Drewes was maandagavond echter niet bereikbaar voor commentaar.