Kippenvelmoment voor Frans Budel

5 mei 2014 | Van onze AS-redactie

Hij stond 23 jaar onder de lat bij VVO. In zijn sportive carrière beleefde Frans Budel (43) echter zondag zijn ‘finest moment’. Als invaller behaalde de doelman door een 7-0 zege op Loil met VVO het kampioenschap in de vierde klasse D. Zijn eerste.

In het kampioensduel met Loil gunde trainer Eric Arentsen van VVO Budel een invalbeurt. Johan van den Hurk maakte 25 minuten voor tijd plaats voor de man die zijn vader had kunnen zijn. Budel: “Even daarvoor ging Eric al met Johan praten. ‘De andere spelers zeiden toen: ‘Frans, jij moet er zo in’. Ik dacht: laten we dat maar even afwachten, want Eric heeft me nog niks gezegd. Toen Eric me daarna zei dat ik over zeven minuten ‘klaar’ moest zijn, was dat voor mij het mooiste moment van het jaar.”
Vorig seizoen nam Budel afscheid van de Velpse hoofdmacht, nadat in de nacompetitie promotie naar de derde klasse weer net niet was gelukt. Voor de zoveelste keer. “Ik heb heel wat nacompetities gespeeld. Drie keer de finale gehaald en die ook drie keer verloren”, vertelde Budel na afloop van het duel met Loil. “Ik ben in totaal wel drie keer gepromoveerd en twee keer gedegradeerd, maar kampioen was ik nog nooit geworden.”
De invalbeurt deed Budel zondag daarom veel. Hij had het intens beleefd. “Het publiek scandeerde mijn naam en juichte bij mijn eerste balcontact. Dat doet wat met je. En van Berni van Vloten kreeg ik de aanvoerdersband toen ik het veld inkwam. Alle respect voor die jongen.”
Voor Budel kwam zijn invalbeurt onverwacht. “Ik had er wel een beetje op gerekend dat ik na het kampioenschap in de volgende wedstrijd speelminuten zou krijgen. Ik had er niet over nagedacht dat het ook in de wedstrijd tegen Loil al zou gebeuren. Maar één ding staat nu vast. Ook volgend seizoen ben ik er weer bij.”

Klik hier voor meer foto’s van het kampioenschap van VVO


Doelman Frans Budel komt 25 minuten voor tijd in het veld voor Johan van den Hurk. VVO-trainer Eric Arentsen (rechts, handen in de zij) ziet het glimlachend aan. (Foto: Carla Kostelijk)