Kezman in beeld bij Vitesse

12 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Mateja Kezman is in beeld als spits van Vitesse. Dat melden diverse bronnen. De 31-jarige Servische aanvaller zit momenteel zonder club.

Het laatst speelde Kezman bij Paris Saint-Germain. De spits kon daar niet overtuigen en werd uitgeleend aan Zenit St. Petersburg. Ook daar boekte hij weinig succes. Omdat zijn salaris te zwaar op de begroting drukte, werd zijn contract bij Paris Saint-Germain in november 2010 ontbonden. De voormalige aanvaller van onder meer PSV en Chelsea is nu transfervrij.
Met PSV werd Kezman twee keer landskampioen, in 2001 en 2003. In Eindhoven trof hij 105 keer het doel in 122 wedstrijden. Na zijn vertrek bij PSV kon hij nergens meer echt overtuigen. Hij speelde ook nog voor Atletico Madrid en Fenerbahce.
Naar verluidt meldt Kezman zich woensdag in het trainingskamp van Vitesse in Turkije en wordt hij gepresenteerd  als de nieuwe spits van de Arnhemmers.

Verder krijgt Haruna Babangida de kans om zich te bewijzen bij Vitesse. Trainer Albert Ferrer heeft de komende weken de beschikking over het jongere broertje van oud-Vitesse-speler Tijjanni Babangida. De 28-jarige speler traint woensdag voor het eerst mee met de selectie tijdens het trainingskamp  in Belek. De aanvaller is transfervrij nadat zijn contract bij FSV Mainz werd ontbonden.