Kevin Gerritsen kiest voor UDI 1896

12 september 2012 | Van onze AS-redactie

Handbalvereniging UDI 1896 heeft zich versterkt met Kevin Gerritsen en Mike van de Koppel. Beide spelers waren vorig seizoen nog actief voor Swift. In juni trok UDI 1896 al Willem Veenendaal en Tom de Vries van stadgenoot Swift aan.

Trainer Fred Wieland (foto) noemt de komst van het tweetal een welkome versterking. “Kevin Gerritsen heeft met Swift in de eredivisie gespeeld, Mike van de Koppel in de eerste divisie toen hij van Huissen naar Swift vertrok. Dat trekt het niveau omhoog. Het was ook van groot belang dat de selectie van UDI kwantitatief een injectie zou krijgen. De selectie voor twee teams was net iets te smal. Maar met vier nieuwe spelers van Swift ga je er bovenal kwalitatief op vooruit.”
Wieland ziet nog meer voordelen. “Je merkt dat de nieuwkomers een positieve uitwerking hebben op de gehele groep. Sinds lange tijd moet er door een aantal weer gestreden worden om een plek. Dat is een zeer gezond proces. Daarnaast is het mooi om te zien dat er gelijk een goede klik en een optimale sfeer op de trainingen is”, aldus Wieland, die aangeeft dat Gerritsen en Van de Koppel zelf bij hem hebben aangeklopt.
Afgelopen weekeinde kwam UDI 1896 uit op jaarlijkse handbaltoernooi van SVBO in Emmen. De formatie van trainer Fred Wieland won het tweedaagse evenement in sporthal Meerdijk met overmacht. Kevin Gerritsen en Willem Veenendaal waren daar al bij.
Wieland realiseert zich dat hij te maken krijgt met een luxeprobleem. “Ik zal komende weken nog lastige keuzes moeten maken. Maar één ding is zeker. UDI 1896 zal dit seizoen met twee aardige teams aan de competitie gaan deelnemen.”
Voor de hoofdmacht van UDI 1896 begint de competitie in de hoofdklasse B op zaterdag 13 oktober. Volgens het conceptprogramma brengt de Arnhemse ploeg dan een bezoek aan De Gazellen in Doetinchem.