Keijman pakt eerste zege met MASV

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ton Keijman (foto) beleefde een glorieuze zondag. De Velpse trainer won voor het eerste sinds zijn aanstelling als trainer in februari van dit jaar een competitieduel met MASV. In Elst werd het bij Elistha 3-4.

Keijman nam vorig seizoen het roer over van Tonnie Klijnhout, maar ook de Velpenaar kon MASV niet meer behouden voor de derde klasse. Na een ware uittocht van spelers bleef MASV ook dit seizoen in de eerste 7 duels verstoken van een zege.
Zondag was het eindelijk zover, dat de Arnhemse ploeg weer eens 3 punten aan een competitiewedstrijd overhield.
MASV kwam al na 2 minuten op 0-1 door Rachid Harak Gharafi.  Een verkeerde terugspeelbal van Said Zahti leidde na een kwartier de gelijkmaker in. Bij rust keek MASV zelfs tegen een 2-1 achterstand op na een door Elistha benutte strafschop. Doelman Marlon Bastiaans gaf een tegenstander die op hem was doorgelopen een duw. Net op dat moment keek de scheidsrechter met een strafschop voor Elistha en een gele kaart voor Bastiaans tot gevolg.
“Na rust deden we waar we goed in zijn”, zei Keijman, die zijn ploeg deen 2-1 achterstand om zag buigen in een 4-2 voorsprong. Rachid Harak Gharafi, Khalid Aghalay en Atec Taspakoran met een hele fraaie lob na een prachtige aanval zorgden voor de treffers.
Kort daarop kreeg André van de Heuvel zijn tweede gele kaart, waarna MASV met 10 man verder moest. Elistha profiteerde en scoorde 3-4. In de spannende slotfase bleef MASV echter overeind.
Hakhim El Haddad van MASV kreeg na afloop nog een rode kaart. Keijman: “Hij zei iets en de scheidsrechter vermoedde dat hij bedreigd werd. Ik liep er niet ver vandaan en die rode kaart was niet terecht. In totaal kregen wij 5 gele en 2 rode kaarten. Ik zeg verder nooit iets over een scheidsrechter, maar als je dan toch wappert met heel veel kaarten, moet je dat wel naar 2 kanten doen.”

Uitslagen 4F
Fortissimo – Eldenia           3-0
DVOL – HAVO                       4-2
Driel – Angeren                    3-2
Arnhemia – SDOO               2-2
OVC’85 – RVW                      1-0
Elistha – MASV                     3-4