Keepersclinic van Eldenia succes

28 april 2011 | Van onze AS-redactie

Met liefst 45 aanmeldingen was de keepersclinic van voetbalvereniging Eldenia woensdag weer zeer succesvol. Het was de zesde keer dat Eldenia dit organiseerde.

45 keepers uit de regio in de leeftijd van 6 tot 12 jaar namen eraan deel. De dag begon met een regenbui maar het weer klaarde snel op en de rest van de middag scheen de zon. Het eerste gedeelte van de clinic bestond uit trainingsvormen waarbij het accent op de basistechniek voor de keepers lag. Het tweede gedeelte bestond uit een 1 tegen 1 toernooi. Hier waren voor de keepers medailles te winnen hetgeen ook te zien was in de wedstrijden. De keepers waren scherp en gedreven om een prijs in de wacht te slepen. Na het toernooi heeft iedere keeper nog een leuke oorkonde mee naar huis gekregen en werd er door de organisatie terug gekeken op geslaagde middag.
Eldenia zal ook volgend jaar weer een keepersclinic organiseren. Dit wordt langzaam aan een echte traditie binnen de club die op het gebied van keeperstraining veel aandacht besteed aan de opleiding van zijn keepers. De club heeft voor iedere leeftijdscategorie een keeperstrainer voor de begeleiding en om te zorgen dat ze een goede basistechniek mee krijgen.

www.eldenia.nl


Foto: Eldenia.