Keeper Tom Rudolphie held VDZ

14 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft zich dinsdag ten koste van Jonge Kracht geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. Na een 2-2 eindstand stopte doelman Tom Rudolphie van VDZ na 15 benutte pingels de inzet van Tijs Vermeulen.
 
Jonge Kracht nam in de eerste helft door Nick vamn Ham een 1-0 voorsprong. Beide ploegen kregen daarna enkele mogelijkheden, maar het leek voor rust bij die ene treffer te blijven. In blessuretijd kwam VDZ toch nog op gelijke hoogte. De ploeg van het trainersduo dankte die treffer aan doelman Ruben te Witt van Jonge Kracht. Te Witt trapte na een terugspeelbal langs de bal en voor Pieter Middeldorp was het toen een koud kunstje te scoren: 1-1.
Na de hervatting hielden beide elkaar tot een kwartier voor tijd in evenwicht. VDZ kwam op voorsprong toen Pieter Middeldorp op het het randje van buitenspel ontsnapte aan de aandacht van de defensie van Jonge Kracht. Vrij voor doelman Te Witt bleek de Arnhemse spits uiterst koel: 2-1.
De zege leek binnen bereik van VDZ, maar Jonge Kracht perste er nog een slotoffensief uit. Na een verre trap van Te Witt viel de bal voor de voeten van Klaas Venderbosch, die de bal schitterend in de verre hoek krulde: 2-2.
In de noodzakelijke strafschoppenserie bleken de spelers van Jonge Kracht en VDZ trefzeker. Na vijftien benutte strafschoppen stopte doelman Tom Rudolphie van VDZ het schot van Tijs Vermeulen. Rudolphie had zelf ook nog een strafschop benut.
VDZ speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel ESA – AZ 2000.

Arnhem Cup
Kwartfinales, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur

Donderdag 16 mei: ESA – AZ 2000              (2)
Dinsdag 21 mei: AVW ’66 – SML                  (3) 
Donderdag 23 mei: RKHVV – De Bataven     (4)

Halve finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Dinsdag 28 mei: VDZ – winnaar 2                (5)
Donderdag 30 mei: winnaar 3- winnaar 4    (6)

Finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Zondag 9 juni: winnaar (5) – winnaar (6)