Kayserispor te sterk voor Vitesse: 5-1

12 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft in Belek de oefenwedstrijd tegen het Turkse Kayserispor met 5-1 verloren. Bij rust leidde de Arnhemse ploeg van trainer Albert Ferrer nog met 1-0 door een doelpunt van Nacer Barazite.

Onder toeziend oog van AZ-trainer Gert-Jan Verbeek en Ajax-trainer Frank de Boer begon Vitesse met de nieuwelingen Yasuda en Riverola in de basis.
Vitesse, dat in de eerste helft het meeste balbezit had, kwam in de 21ste minuut op voorsprong. Nemanja Matic vond met een crosspass Dalibor Stevanovic die zijn tegenstander knap uitkapte, maar de doelman op zijn weg vond. De keeper van Kayserispor kreeg de bal niet klemvast, waarna Nacer Barazite de bal simpel in het lege doel kon tikken: 0-1.
Na de hervatting, met twee flink gewijzigde teams, legde de scheidsrechter de bal binnen 60 seconden op de stip. Kujovic schoot uit de erg gemakkelijk gegeven strafschop raak: 1-1. Niet veel later kopte Kujovic raak uit een corner en passeerde de ingevallen doelman Matej Delac voor de tweede keer.
Halverwege de tweede helft kregen de invallers Gerano Snijders en Julian Jenner nog goede kansen, maar het was Kayserispor dat in de omschakeling de stand naar 4-1 tilde. Eén van die treffers werd gescoord vanuit buitenspelpositie. Snijders en Chanturia kregen mogelijkheden stand voor Vitesse een draaglijker aanzien te geven, maar misten. Vlak voor tijd scoorde Kayserispor nogmaals, wederom vanuit buitenspelpositie.

Kayserispor-Vitesse 5-1 (0-1). 21. 0-1 Barazite 0-1, 47 Kujovic 1-1 (strafschop), 54. Kujovic 2-1, 67. Ozcal 3-1, 81. Ozgen 4-1, 90. Ozcal 5-1.

Opstelling Vitesse: Room (46. Delac), Yasuda, Rajkovic (54. Drost), Kashia (57. Felixdaal), Büttner (46. Caldirola), Matic (46. Van Ginkel), Aissati (57. Snijders), Riverola (57. Chanturia), Van der Struijk (46. Pröpper), Stevanovic (46. Jenner), Barazite (46. Pedersen).