Kater Vitesse na puntenverlies

21 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft zaterdag in Almelo twee kostbare punten gemorst. De ploeg van trainer Peter Bosz verspeelde bij Heracles na rust een door Van Aanholt en Piazón (foto) verkregen 2-0 voorsprong en mocht uitendelijk blij zijn met een punt: 2-2. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)

Vitesse heeft na het gelijkspel in Almelo een voorsprong van drie punten op Ajax, dat zondag nog in Kerkrade aantreedt tegen Roda JC. Bij puntenverlies van de Amsterdammers mag Vitesse zich winterkampioen noemen.
Vitesse startte uitstekend en kwam al in de zesde minuut door Patrick van Annholt op voorsprong. De linksback mocht na balverlies aan Almelose kant ongehinderd van buiten het strafschopgebied uithalen: 0-1. De gasten bleven ook na die treffer het beste van het spel houden en , vervanger van de voor drie duels geschorste Mike Havenaar, dwong doelman Eddie Pasveer na ruim een kwartier tot een moeizame redding.
Heracles kreeg gaandeweg de eerste helft wat meer grip op het spel van Vitesse en was in de 31e minuut dicht bij de gelijkmaker. Veldmate tikte in na een corner, maar doelman Piet Velthuizen redde met de voet. Vier minuten voor rust counterde Vitesse naar 0-2. Marko Vejinovic voorzag de in de diepte wegsprintende Lucas Piazón van een prima pass en de Braziliaan scoorde via een verdediger zijn elfde treffer: 0-2.
Na de hervatting gooide Heracles alle schroom van zich af. Onder aanvoering van Simon Cziommer knokte de thuisclub voor elke meter. Al in de 50e minuut zorgde Bryan Linssen voor 1-2. Diezelfde speler scoorde in de 77e minuut ook de gelijkmaker, na een slimme assist van Csziommer.
In de enerverende slotfase, waarin beide ploegen nog kansen kregen, redde doelman Piet Velthuizen een punt voor de gasten na een kopbal van Mark Uth.

* Alle foto ’s zijn van Wil Kuiijpers Fotografie


Patrick van Aanholt krijgt de felicitaties na zijn openingstreffer.


Doelman Piet Velthuizen is kansloos bij de 1-2 van Bryan Linssen.


Peter Bosz baalt, nadat Heracles de achterstand kort na rust tot 1-2 heeft teruggebracht.

(later meer)