Kashia lijkt fit voor duel met PSV

26 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Aanvoerder Guram Kashia (fotlo links) van Vitesse lijkt net op tijd fit voor de uitwedstrijd tegen PSV, vrijdagavond (20.00 uur) in het Philips Stadion. De verdediger trainde donderdag op Papendal volop mee met de groep.

Kashia raakte tijdens het trainingskamp op Cyprus geblesseerd in de wedstrijd tegen een veredeld jeugdteam van AEL Limassol. De aanvoerder en steunpilaar van Vitesse miste daardoor zondag de eerste competitiewedstrijd thuis tegen NEC (0-1).
Kashia lijkt nu hersteld, maar pas op de wedstrijddag wordt besloten of de verdediger inzetbaar is in Eindhoven. Op de website van Vitesse laat Kashia weten zich goed te voelen. ‘Ik voel af en toe nog wel wat, maar de progressie is enorm’, zegt Kashia, die moet afwachten of zijn enkel een reactie afgeeft.
De verdediger heeft daarom met trainer John van den Brom afgesproken, dat de beslissing over zijn meespelen pas valt op de wedstrijddag. ‘Zoals het er nu naar uitziet, kan ik spelen. Maar pas vrijdagavond zal blijken of ik goed genoeg ben’, aldus Kashia op de website van Vitesse.
De Arnhemse ploeg mist vrijdagavond in Eindhoven Nicky Hofs. De middenvelder is na zijn gele kaart in de wedstrijd tegen NEC geschorst. Davy Pröpper, Raio Piiroja en Wimilio Vink zijn door blessures niet inzetbaar. Giorgio Chanturia keert na een blessure terug in de selectie.
Voor Jonathan Reis (foto rechts) wordt de wedstrijd heel speciaal. De spits, die furore maakte bij PSV, keert terug in Eindhoven en zal er niet met open armen worden ontvangen. De aanvaller heeft trainer John van den Brom echter laten weten ‘graag te willen spelen’.

Bron: Vitesse.nl