Kan SML stunten tegen VDZ?

20 oktober 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de vijfde speelronde afgewerkt. SML – VDZ is de kraker in de derde klasse C van het zondagvoetbal.  Trekt SML de lijn van vorige week door en kan het na de 3-1 zege bij Gendringen ook titelfavoriet VDZ verslaan? In de hoofdklasse staat de achtste speelronde op het programma. RKHVV is gastheer van Achilles 1894. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – VRC (14.30 uur)
AVW ’66 behaalde in de twee thuisduels nog de maximale score. Woudenberg (5-1) en Lelystad ’67 (3-1) waren kansloos op sportpark Hamerden in Westervoort. Uit bij VSCO ’61 (1-0 verlies) en Lunteren (1-1) verging het de ploeg van trainer Wouter van der Ent minder goed. Om in het spoort te blijven van koploper FC Horst (9 uit 3) moet AVW ’66 de punten tegen het laaggeklasseerde VRC (4 uit 4) in eigen huis houden. Dat mag voor de Westervoortse ploeg, vierde op de ranglijst met 7 punten uit 4 wedstrijden geen probleem zijn,
Prognose: 4-1.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse A
RKHVV – Achilles 1894 (14.00 uur)
Met 22 tegengoals heeft RKHVV de meest gepasseerde defensie in de hoofdklasse A. Dat de ploeg van interim-trainer Julian Vlietstra ook op de ‘nul’ kan spelen, bewees RKHVV afgelopen zondag. Bij Fortuna Wormerveer won de Huissense formatie met 1-0. Het was de tweede zege voor RKHVV, dat in de stand met 7 uit 7 een veertiende positie inneemt en alleen Hoogland (5 uit 7) en Be Quick 1887 (2 uit 7) nog onder zich heeft. Achilles 1894 staat met 11 uit 7 op een zesde plaats.
Slaagt RKHVV erin de defensie gesloten te houden, dan is een gelijkspel tegen de ploeg uit Assen mogelijk.
Prognose: 1-1.

Derde klasse C
SML – VDZ (14.00 uur)
De overwinning van SML op Gendringen zorgde afgelopen zondag voor opluchting bij  de Arnhemse ploeg. Dat daarbij ook nog eens drie keer werd gescoord maakte de vreugde alleen maar groter. VDZ is zondagmiddag op sportpark De Bakenberg andere koek dan Gendringen. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi geldt als één van de titelfavorieten en heeft in Wesley Martens, overgekomen van SML, iemand in de ploeg die een wedstrijd kan beslissen. Martens liet dat afgelopen zondag nog zien in de wedstrijd tegen VVO. De aanvaller scoot raak uit een vrije en bezorgde VDZ de zege.
Voetballend doet SML nauwelijks onder voor VDZ, maar de aartsrivaal heeft meer scorend vermogen en is daarom favoriet voor de zege.
Prognose: 1-3.

Derde klasse D
Eldenia – HAVO (14.30 uur)
Met 4 punten uit 4 wedstrijden kent Eldenia een weinig florissante start van de competitie. De ploeg van trainer Erwin Koen opende weliswaar met een 2-1 thuiszege op Arnhemse Boys, maar daarna niet meer tot winst. Na nederlagen bij Roda ’28 (1-0) en Dio ’30 (3-1) en een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit is Eldenia weer toe aan een driepunter. Dat moet dan gebeuren tegen HAVO, de nummer vijf met 7 uit 4.
Prognose: 2-1.

Vierde klasse D
Veluwezoom – CHRC
Met een gelijkspel tegen GSV ’38 (1-1) en een 5-1 zege bij RKPSC kende Veluwezoom een goede start. Daarna kwam de klad er in bij de ploeg van trainer Mohammed Mouhouti. Door twee nederlagen, uit bij ONA ’53 (3-2) en thuis tegen DVV (0-3), duikelde de Velpse ploeg naar de achtste plaats.
Op sportpark De Pinkenberg moet Veluwezoom in staat worden geacht minimaal een punt te pakken tegen het sterk gestarte CHRC, dat met 9 uit 4 op een vierde plaats staat.
Prognose: 2-2.

* Foto boven: Wesley Martens (19) krijgt als speler van SML de felicitaties van Kane Keizer na een treffer. Beide speler komen niet meer uit voor SML. Martens, nu VDZ, treft zondag zijn oude ploeg. (Foto: Nico Kooij)

* Klik hier voor het voetbalprogramma