Kan SC Rheden titelkandidaat Spero verrassen?

11 maart 2017 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde in de eerste klassen en lager de achttiende speeldag op het programma. Voor de meeste ploegen is het ook de eerste wedstrijd in de derde periode. Aan een periodetitel denkt SC Rheden in 2I niet. De ploeg van trainer Peter jansen strijdt tegen degradatie en ontvangt zondag titekangidaat Spero. Zou er een stuntje mogelijk zijn? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
Advendo ’57 – SC Oranje (15.00 uur)
Trainer Carel van der Velden wil met SC Oranje bijna de hemel bestormen. Volgend seizoen moet de Arnhemse ploeg meedoen om de titel in de derde klasse. De ene na de andere versterking dient zich al aan, maar de belangrijkste klus moet dit seizoen nog geklaard worden en dat is handhaving.
Om de nacompetitie te ontlopen moet SC Oranje, twaalfde en voorlaatste op de ranglijst met 12 punten uit 15 duels, nog twee ploegen voorbij. De mannen van Carel van der Velden kunnen daarin zaterdagmiddag al een reuzenstap zetten door te winnen bij Advendo ’57, dat met 15 uit 15 op de negende plek staat.
Na vier nederlagen en drie gelijke spelen is SC Oranje buitenshuis ook wel een keer toe aan een driepunter. In Arnhem eindigde het onderlinge duel in 1-1.
Prognose: 2-3.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse A
RKHVV – De Bataven (za. 11 maart, 19.00 uur)
De Betuwse derby tussen RKHVV en De Bataven wordt al zaterdagavond gespeeld en dat zal ongetwijfeld voor een goed gevuld sportpark De Blauwenburcht zorgen. Beide ploegen hebben zorgen. RKHVV is na een gelijkspel en drie opeenvolgende nederlagen geen topper maar een middenmoter en De Bataven staat op een vijftiende en voorlaatste plaats. RKHVV heeft de punten nodig om weg te blijven bij de onderste regionen. Mogelijk kan een zege de ploeg van trainer Frans Koenen (foto) weer een zetje in de rug geven.
Prognose: 3-1.

Tweede klasse I
SC Rheden – Spero (14.00 uur)
SC Rheden staat in 2I op een dertiende en laatste plaats met 8 punten uit 14 duels. Met 9 uit 15 staat OBW daar een plekje boven. Vooralsnog richt Rheden zich op OBW om in ieder geval directe degradatie af te wenden. Een goed resultaat tegen titelkandidaat al Rheden het nodige vertrouwen kunnen geven voor het duel met de Zevenaarse concurrent op zondag 19 maart.
Dat vertrouwen is na vier nederlagen op rij broos. Voetbaltechnisch valt er op het spel van de ploeg van trainer Peter Jansen (foto) niet veel aan te merken, maar in de strijd tegen degradatie heeft dat te weinig punten opgeleverd. Misschien zit er tegen Spero een stuntje in.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
OVC ’85 – MASV (14.00 uur)
OVC ’85 is de winnaar van de eerste periodetitel. Na dat succes is de ploeg van trainer Wim Kamphuis in een vrije val terechtgekomen. Haalde de Oosterbeekse formatie in de eerste acht wedstrijden nog 19 punten, de volgende zven duels leverde slechts één zege en zes verliespartijen op. OVC ’85 (22 uit 15) moet inmiddels naar onderen kijken, ook al is de voorsprong op nummer elf OSC (16 uit 16) nog behoorlijk.
MASV was de belangrijkste titelkandidaat, maar na de puntenaftrek (4) is de ploeg van Marcel Gerrist gezakt naar de derde plaats. Nieuw puntenverlies kan MASV zich niet veroorloven in de strijd om het kampioenschap.
Prognose: 1-2.

De Paasberg – Eendracht (14.00 uur)
De Paasberg wacht na 15 wedstrijden nog steeds op het eerste puntje. Stadgenoot Eendracht lijkt zondagmiddag de meest geschikte kandidaat om dat eindelijk voor elkaar te krijgen. De ploeg van trainer Marlon Keizer staat met 10 punten uit 16 wedstrijden op de voorlaatste plaats. Eendracht zag afgelopen zondag met lede ogen aan hoe SDOO (15 uit 16) de zege pakte bij OVC ’85. De Arnhemse ploeg moet een plaatsje op de ranglijst stijgen om directe degradatie af te wenden. Puntenverlies kan de formatie van Marlon Keizer (foto) zich bij De Paasberg dan ook niet permitteren.
Prognose: 1-2.

Klik hier voor het voetbalprogramma