Kan RKHVV de koppositie pakken?

6 december 2014 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de twaalfde speelronde op het programma. Kan RKHVV de koppositie pakken door een zege op Sneek, de huidige nummer één in de hoofdklasse C? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.


Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – Unicum

Na de 4-0 thuiszege op BAS kreeg AVW ’66 vorige week zaterdag met 6-1 een flink pak slaag bij De Merino’s. Geen schande, want De Merino ’s gaat in deze klasse de titel pakken.
Unicum, met 19 uit 11 de nummer vijf op de ranglijst, verloor dit seizoen pas twee keer, maar een goed resultaat moet voor AVW ’66 mogelijk zijn. De Westervoortse ploeg neemt met Lelystad ’67 met 13 uit 11 een gedeelde negende plek in. De voorsprong op de nummers elf Renswoude en Owios (beide 11 uit 11) bedraagt slechts 2 punten.
Prognose: 1-1.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
RKHVV – Sneek

Na een fantastische maand november, met voor RKHVV vier overwinningen op rij, ontvangt de Huissense ploeg zondag op sportpark De Blauwenburcht koploper Sneek. RKHVV (20 punten uit 11 duels) kan de Friese lijstaanvoerder (23 uit 11) bij winst achterhalen.
Door de uitslagen van de laatste weken zijn de onderlinge verschillen tussen de ploegen bij de eerste vijf gering. Voor aanvang van de competitie gold RKHVV niet als titelkandidaat, maar inmiddels lijkt niets meer onmogelijk in de hoofdklasse C.
RKHVV kan ook in de strijd om de tweede periode prima zaken doen. De ploeg van trainer Frans Koenen is na 3 duels als enige nog zonder verliespunten. Sneek, Be Quick 1887, MSC en Juliana ’31 hebben 7 punten uit 3 duels.
Prognose: 1-1.

AFC Arnhem – Be Quick 1887
AFC Arnhem is na een prima start van het seizoen afgegleden naar de voorlaatste plaats. De ploeg van trainer Dennis van Beukering heeft 8 punten uit 11 duels en alleen FVC presteert met 3 uit 11 slechter.
Juist tegen FVC behaalde AFC Arnhem op 5 oktober in een thuiswedstrijd zijn laatste overwinning (3-1). Daarna volgden vijf nederlagen en een gelijkspel. Dat punt pakte AFC Arnhem op 2 november bij Rohda Raalte, maar dat ging wel ten koste van drie rode kaarten voor de gasten.
Met 1 punt uit de laatste 6 duels wordt het voor AFC Arnhem weer tijd voor een zege. Zondag komt Be Quick 1887 op bezoek. De Groningse ploeg staat met 17 punten uit 11 duels op een zesde plaats.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
Veluwezoom – ONA ‘53

De competitiestart van Veluwezoom was met 1 punt uit de eerste 5 duels dramatisch. Daarna kreeg de ploeg van trainer Giovanni Zweers de geest en pakte het in 6 wedstrijden 14 punten. De laatste nederlaag dateert alweer van 5 oktober toen Veluwezoom met 3-1 onderuit ging bij Worth Rheden.
Zondag brengt de ongenaakbare koploper ONA ’53 (27 punten uit 10 wedstrijden) een bezoek aan sportpark De Pinkenberg. Voor Veluwezoom, achtste met 15 uit 11, is een goed resultaat van belang om de juist verkregen aansluiting met de subtop te behouden. Veluwezoom gaat met DVOL en SML bovendien aan kop in de strijd om de derde periodetitel. De drie ploegen hebben 7 punten uit 3 wedstrijden.
Prognose: 1-1.

Vijfde klasse F
Eendracht – Arnhemia

Een ouderwetse Arnhemse derby die herinneringen oproept aan het verleden. Maar spanning hoeft bij het duel Eendracht – Arnhemia niet te worden verwacht. Eendracht is in 5F nu al de gedoodverfde kampioen en gaat ook fier aan kop met 25 punten uit 9 wedstrijden.
Arnhemia, tiende met 7 uit 9, is een mix van oudgedienden en hele jonge spelers. Of dat voldoende is om bij Eendracht te kunnen stunten, lijkt onwaarschijnlijk.
Prognose: 5-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma