Kan Eldenia stunten bij ‘Boys’?

28 november 2015 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de elfde speelronde op het programma. Behaalt Arnhemse Boys in de ‘zaterdagwedstrijd’ tegen Eldenia eindelijk de eerste thuiszege? Of kunnen de bezoekers zorgen voor een stunt? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse H
AVW ’66 – ZAC (15.00 uur)

Voor AVW ’66 is het zaterdagmiddag op sportpark Hamerden in Westervoort erop of eronder. ZAC komt op bezoek en een zege op deze directe mededegradatiekandidaat is voor de ploeg van trainer Amir Hashemi een ‘must’.
AVW ’66 staat op een dertiende en voorlaatste plaats met 6 punten uit 10 duels. ZAC is de nummer twaalf met 9 uit 10, maar de uitbalans van de ploeg uit Zwolle is bedroevend. ZAC verloor op vreemde bodem alle vijf gespeelde wedstrijden en ook het doelgemiddelde van 3-18 is veelzeggend.
Daar staat tegenover dat AVW ’66 op eigen veld ook niet al te best presteert. De Westervoorters wonnen alleen de eerste wedstrijd tegen het nog steeds puntloze FC RDC met 5-1. Drie verliespartijen volgden, waarna de laatste thuiswedstrijd tegen DZC ’68 (0-0) weer een punt opleverde.
Prognose: 4-1.

 

Derde klasse A
ESA – Redichem (14.30 uur)

Als ESA (16 punten uit 10 duels) zich dit seizoen wil mengen in de strijd om de bovenste plaatsen zal het zaterdag thuis moeten winnen van koploper Redichem (22 uit 10).
ESA verloor de laatste drie competitieduels, maar herstelde zich afgelopen zaterdag in de strijd om de KNVB districtbeker oost. De ploeg van trainer Peter Gerritsen won met 3-2 van het sterke VVO, koploper in de vierde klasse F van het zondagvoetbal. Die zege zal de Arnhemse formatie weer vertrouwen hebben gegeven.
Redichem, winnaar van de eerste periodetitel, is niet meer de onaantastbare ploeg van het begin van het seizoen. Na het gelijkspel bij SKV (3-3) verloor de formatie uit Renkum de laatste competitiewedstrijd op eigen veld met 1-0 van CDW. Voor ESA liggen er dus kansen.
Prognose: 2-1.

 

Vierde klasse B
Oene – Veluwezoom (14.30 uur)

Oene of Veluwezoom wordt dit seizoen kampioen in de vierde klasse B. De twee ploegen zijn ongenaakbaar en hebben de concurrentie al op grote achterstand gezet. Oene won alle wedstrijden (30 uit 10), de ploeg van interim-trainer Erdinc Kadioglu (hoofdtrainer Jhon van Beukering is een half jaar geschorst) maakte alleen bij VEVO (1-1) een halve misstap en volgt op 2 punten.
Veluwezoom, met veel spelers in de gelederen die op hoog amateurniveau hebben gespeeld, lijkt op basis van individuele kwaliteiten licht favoriet. Daar staat de teamspirit van dorpsclub Oene tegenover.
Prognose: 1-2.

 

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Rheden – Grol (14.00 uur)

Rheden trakteerde zijn fans dit seizoen in vijf thuiswedstrijden pas op één zege. Alleen de confrontatie met Leones (5-2) leverde 3 punten op. Zondag moeten daar 3 punten bijkomen, als Rheden nacompetitievoetbal, of erger nog, directe degradatie, wil voorkomen.
Grol deelt met OBW de ‘veilige’ tiende plaats met 13 punten uit 10 duels. Rheden en Hatert, beide met 5 uit 10, bezetten de laatste twee plaatsen op de ranglijst. DCS is twaalfde met 6 uit 10. De nood is dus hoog voor Rheden, dat ook met een gelijkspel tegen Grol weinig opschiet.
Prognose: 1-1.

 

Derde klasse D
Arnhemse Boys – Eldenia (za. 28 nov., 20.00 uur)

Arnhemse Boys en Eldenia hadden zich een beter start van het seizoen voorgesteld. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen. Eldenia staat zelfs veertiende en laatste met 5 punten uit 10 wedstrijden. Arnhemse Boys doet het niet veel beter en is twaalfde met 8 uit 9. De ploeg van trainer Patrick Baltus heeft nog een restant van de wedstrijd tegen Spero, waarin het een 2-3 achterstand heeft, te goed.

Arnhemse Boys en Eldenia zijn beide in deze ‘zaterdagwedstrijd’ dus slechts gebaat bij een zege. Opvallend is dat Arnhemse Boys alleen in de thuiswedstrijd tegen SCH (3-3) een punt pakte. De overige 7 punten werden op vreemde bodem behaald. Eldenia is vijf uitwedstrijden nog puntloos. Arnhemse Boys is daarom licht favoriet.
Prognose: 3-2.